Home » D:News » Tineri români, premiaţi în străinătate pentru roboţii pe care i-au construit

Tineri români, premiaţi în străinătate pentru roboţii pe care i-au construit

Publicat: 29.03.2016
Trei studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti, coordonaţi de un conferenţiar universitar, au obţinut o medalie de argint şi una de bronz la concursul internaţional Robot Challenge, care a avut loc la Viena, la jumătatea lunii.

După succesul înregistrat anul trecut, echipa HBFS (Harder Better Faster Stronger) a obţinut o medalie de argint şi una de bronz la competiţia RobotChallenge, desfăşurată la Viena în perioada 12-13 martie 2016. Totodată, echipa HBFS a contribuit la plasarea României pe locul şase în clasamentul pe medalii al naţiunilor.

Echipa HBFS participantă la concurs a fost formată din studenţi şi masteranzi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Departamentul de Automatică şi Informatică Industrială: Ionuţ Cristian Dobre (anul III), Maria Cîrciumaru (anul IV), Mihai Crăciunescu (masterand anul II),  fiind  coordonată de conf. universitar Ştefan Mocanu.

Ca şi la ediţiile precedente, RobotChallenge a fost organizat de Societatea Austriacă pentru Ştiinţe IT Inovative, Ministerul Austriac Federal pentru Ştiinţă, Cercetare şi Economie, Universitatea de Ştiinţe Tehnice Aplicate din Viena, în colaborare cu numeroşi sponsori.

,,După rezultatele excelente obţinute anul trecut, am mers la Viena pentru a încerca să ne confirmăm poziţia în vârful clasamentelor probelor la care participăm de obicei. Din păcate, de această dată nu am reuşit să mai obţinem niciun un loc I, terminând competiţia cu un loc II şi un loc III. Privite din afară rezultatele sunt bune însă, pentru noi, reprezintă un motiv de ne ambiţiona şi a ne mobiliza mai bine pentru următoarele concursuri la care vom participa. Vreau să felicit membri echipei pentru modul în care au făcut faţă unei concurenţe foarte puternice dar şi unor situaţii neplăcute generate de către organizatori”, a declarat Ştefan Mocanu, coordonatorul echipei HBFS.

Echipa HBFS a luat locul III la proba  Line Follower

Roboţii echipei HBFS au participat la două probe, Line Follower şi Line Follower Enhanced, obţinând locul III la prima probă şi locul II la cea de-a doua. ,,În ultimii ani, echipa HBFS a obţinut rezultate foarte bune la competiţiile de profil din ţară şi străinătate la care a participat, căstigând multe dintre acestea. Prestaţiile foarte bune şi ideile inovatoare implementate în roboţii de concurs au atras simpatia şi respectul comunităţii din ţară şi din afara acesteia. Participarea la un concurs internaţional puternic a prilejuit nu doar întrecerea în sine ci şi interacţiunea şi schimbul de informaţii cu alţi pasionaţi de mini robotică. Consider că am reprezentat, din nou, cu cinste Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi ne bucurăm că, prin rezultatele obţinute, am ajutat România să se claseze pe o poziţie fruntaşă”, a adăugat Ştefan Mocanu.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase