Home » D:News » Motivul pentru care mulţi oameni nu pot avea o relaţie de durată

Motivul pentru care mulţi oameni nu pot avea o relaţie de durată

Publicat: 12.05.2017
Frica îi determină pe oameni să alegă satisfacţiile rapide, de moment, care nu necesită implicare emoţională.

Tot mai multe persoane consideră că, spre deosebire de o relaţie stabilă, o legătură fără obligaţii le poate oferi comoditate psihică. În realitate, crede psihologul Andra Tănăsescu, sentimentele de iubire nu provoacă stres psihic, ci această stare este provocată de frică, scrie Gândul.

,,Oamenii traiesc mult prea des şi prea intens acest sentiment. Le este frică de eşec, de ridicol, de refuz, le este frică să nu fie înşelaţi, le este frică să nu fie răniţi etc. Temerile pe care tinerii le experimentează au ca efect reacţia de fugă, de evitare şi de neimplicare. Acest lucru reprezită una dintre explicaţiile pentru care multor persoane le este pur şi simplu greu să aibă o relaţie, alegând în loc fie să îşi găsească distracţii uşoare şi de moment, fie să îşi dedice timpul diferitelor activităţi, job-ului sau oricărui alt lucru cu care îşi pot ocupa cât mai mult timpul”, explică psihologul Andra Tănăsescu.

Chiar şi atunci când depăşesc aceste stări dăunătoare şi se hotărăsc să se împlice din nou într-o relaţie, oamenii se mai confruntă cu o altă problemă: proiecţia. 

Citeşte continuarea în Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase