Home » D:News » Cum se elimină petele maronii de pe faţă?

Cum se elimină petele maronii de pe faţă?

Cum se elimină petele maronii de pe faţă?
Publicat: 27.08.2017
Frecvent, după o vacanţă petrecută la mare, apar acumulări de melanină în zonele mai sensibile, care este un pigment din piele secretat de melanocite cu rol de protecţie. În general, aceste pete apar în urma unor arsuri la nivelul pielii, provocate de razele ultraviolete, mai exact de cele de tip B.

Ce e de făcut? Diana Marandiuc, trainer Naturys România, are câteva recomandări.

1. Pentru a scăpa de hiperpigmentările existente, cel mai bun remediu constă în folosirea unor creme, serum-uri destinate acestei probleme. Aceste produse ar trebuie să aibă la bază ingrediente cum ar fi: extracte de rodie, betaină, arbutină, care acţionează asupra pigmentării printr-un efect inhibitor al melanogenezei. Pe lângă efectul promis de către acestea, ele au şi rolul de a exfolia gentil şi de a oferi luminozitate pielii, netezesc textura tenului şi hidratează în profunzime.

2. O altă regulă importantă pe care trebuie să o respectăm, dacă dorim să luminăm tenul pătat de soare, este exfolierea pielii o dată pe săptămână cu scopul de a elimina celulele moarte depozitate, şi în acelaşi timp de a grăbi regenerarea celulară. Se va apela la exfolianţi de tip scrub, dar dacă pielea este sensibilă se va folosi un peeling enzimatic, care are la bază enzime vegetale, cum ar fi papaya, ananas, gluconalactona etc.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase