Home » D:News » Cele mai frecvente cauze ale deceselor la nivel global

Cele mai frecvente cauze ale deceselor la nivel global

Cele mai frecvente cauze ale deceselor la nivel global
Publicat: 21.09.2017
La nivel global, rata mortalităţii a scăzut. Însă, deşi morţile din cauza bolilor infecţioase şi a naşterilor înainte de termen au scăzut, alţi factori, precum bolile cardiace, conflictele şi terorismul, sunt în creştere.

Raportul, realizat de institutul Global Burden of Disease, a examinat starea sănătăţi umane la nivel global prin estimarea speranţei de viaţă medie, dar şi numărul morţilor, răniţilor şi bolnavilor din cauza a peste 300 de procese. Live Science susţine că media speranţei de viaţă la nivel global este de 72,5 de ani (75,3 de ani femeile şi 69,8 bărbaţii) 

Japonia prezintă ce mai mare speranţă de viaţă de 83,9 ani, în timp ce în Republica Centrafricană este cea mai scăzută, de 50,2 ani. 

La nivel global, în decursul anului 2016 au avut loc 54,7 milioane de morţi. Aproximativ 72,3% dintre acestea au fost provocate de bolile netransmisibile, precum bolile cardiace, accidentele vasculare cerebrale şi cancer. Totodată,19% dintre decesele din 2016 au fost provocate de boli contagioase, morţi în timpul naşterii, neonatale sau din cauza foametei. 

Deşi din 2006 până în 2016 numărul morţilor din cauzele prezentate anterior au scăzut, numărul persoanelor decedate din cauze precum diabetul şi bolile cardiace a crescut cu 16 procente în aceeaşi perioadă. De asemenea, din 2006 până în prezent, numărul morţilor provocate de terorism a crescut. În 2016 se înregistrau, la nivel global, peste 150.500 de persoane decedate din această cauză. Un alt factor care a dus la creşterea numărului de morţi este utilizarea opiaceelor, a amfetaminei şi a altor droguri. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase