Home » D:News » Un mormânt important, vechi de 4.300 de ani, al unei nobile a fost găsit în Egipt

Un mormânt important, vechi de 4.300 de ani, al unei nobile a fost găsit în Egipt

Un mormânt important, vechi de 4.300 de ani, al unei nobile a fost găsit în Egipt
Publicat: 10.02.2018
Mormântul unei femei pe nume Hetpet, care era oficial în palatul regal, a fost descoperit într-un cimitir din Podişul Giza, conform anunţului arheologilor de la Ministerul de Antichităţi din Egipt.

Mormântul are 4.300 de ani, aceeaşi vechime ca piramidele din Giza. Deşi podişul este recunoscut pentru piramidele sale, zona este bogată şi în cimitire largi pe care arheologii l-au excavat în ultimii 20 de ani. Deseori, mormintele au membrii de elită ai societăţii antice egiptene, scrie Live Science.

„Mormântul are picturi bine conservate, arătând-o pe Hetpet în diferite ipostaze precum scene de vânat şi pescuit sau stând la o masă şi primind ofrande de la copiii săi”, a precizat ministrul de antichităţi al Egiptului, Khaled El-Enany.

Mormântul conţine de asemenea un altar cu un bazin de purificare şi locuri în care se poate arde tămâie sau pentru ofrande. O zonă din altar ar fi conţinut o statuie cu Hetpet, care acum lipseşte, conform precizărilor arheologilor.

Cercetătorii nu au găsit o mumie, este posibil ca mormântul să fi fost tâlhărit, lucru care s-a întâmplat cu multe alte morminte antice egiptene.

Descoperirea mormântului a fost realizată de o echipă condusă de Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem de Antichităţi din cadrul ministerului.

Conform ministrului, există mai multe misiuni arheologice în tot Egiptul, astfel că în 2018 trebuie să ne aşteptăm la mai multe descoperiri. În afară de expediţiile guvernamentale, în Egipt se desfăşoară şi misiuni arheologice străine.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cel mai mare faraon al Egiptului Antic

În urmă cu 100 de ani era descoperit acest sarcofag vechi de peste 2000 de ani. MISTERUL lui a fost elucidat abia acum – FOTO

Sarcofagele din Egiptul Antic erau mult mai preţioase decât se crede acum. Ce se întâmpla cu acestea după ce erau folosite – FOTO

Cum funcţiona propaganda în Egiptul Antic? Arheologii au găsit răspunsul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase