Home » D:News » De ce e bine să laşi păianjenii din casa ta în pace

De ce e bine să laşi păianjenii din casa ta în pace

De ce e bine să laşi păianjenii din casa ta în pace
Publicat: 14.08.2019
Primul lucru pe care îl fac majoritatea oamenilor atunci când văd un păianjen în casa lor este să ia un papuc sau o mătură şi să îl omoare. Un entomolog explică de ce este bine ca aceste animale să fie lăsate în viaţă în locuinţele oamenilor.

Matt Bertone şi colegii lui de la North Carolina State University au descoperit păianjeni în toate locuinţele, indiferent cât de curate erau acestea, potrivit publicaţiei Mental Floss.

Aceste animale sunt, potrivit specialistului, importante pentru ecosistemele interioare din locuinţe. Păianjenii consumă de la muşte moarte căzute pe podea sau rămase în colţurile ferestrelor, până la ţânţari care se pregătesc să îi muşte pe locatarii casei în timpul nopţii şi alte insecte, precum ploşniţele. În ceea ce priveşte ţânţarii, aceştia pot transmite, după cum se ştie, boli grave.

Deşi majoritatea păianjenilor au venin, acesta nu este suficient de puternic pentru a afecta semnificativ oamenii. Mai mult, cei mai mulţi păianjeni care se găsesc în locuinţe nu sunt capabili să penetreze pielea umană atunci când muşcă. Nu în ultimul rând, aceste animale nu sunt agresive.

Citeşte continuarea pe Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase