Home » D:News » Nissan planuieste lansarea pe piata americana a primei masini electrice

Nissan planuieste lansarea pe piata americana a primei masini electrice

Nissan planuieste lansarea pe piata americana a primei masini electrice
Publicat: 19.05.2008
Gigantica corporatie japoneza are in vedere lansarea la inceputul anului 2010 a primei masini propulsate electric produsa in serie, lansand astfel in premiera cursa productiei de masini nepoluante la nivel planetar.

Charlos Ghosn directorul executiv al concernului Nissan va prezente in curand premiera in care prototipul acestei masini care se estimeaza ca se va produce in serie, va fi prezentat presei.
“Nu avem alta solutie, nu noi ca si corporatie auto, ci intrega omenire, in scurt timp nu va mai fi petrol iar preturile actuale ale acestuia cresc intr-un ritm scapat de sub control. Singura soluie consta in dezvoltarea noilor tehnologii, iar masina actionata electric este o alternativa care va putea fi probate de oricine, de indata ce noi o vom produce in serie” declara acesta intr-o conferinta de presa.

Alte concerne precum Fuji Heavy Industries, Mitsubishi, General Motors si Toyota au dezvoltat proiecte similare, iar aplicariile utilajelor actionate electric au fost valorificate deja in diverse ramuri ale industriei.
Nissan este in schimb grupul care a marjat agresiv inca de la inceput pentru productia pe scara larga a unei masini care sa se deplaseze strict cu ajutorul electricitatii.
“Atuurile sunt legate in primul rand de pretul scazut, fiabilitatea buna, lipsa poluarii, iar ca unic impediment general pentru o masina personala este a ceea ca in prezent nu putem produce o masina electrica care sa mearga cu 150 km pe ora “ se afirma in continuare in comunicatul celor de la Nissan. Acestia estimeaza in continuare ca aproximativ 10 milioane din cele 69 milioane de masini produse in fiecare an ar putea fi masini propulsate electric.

Sursa: New York Times

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase