Home » D:News » Apare Noul Guvern Mondial ?

Apare Noul Guvern Mondial ?

Apare Noul Guvern Mondial ?
Publicat: 10.12.2008
Formula prin care Planeta noastra sa fie condusa de un guvern unic care sa vegheze la dezvoltarea civilizatiei umane pare una desprinsa din cartile de conspirationism. Cu toate acestea, pe modelul Statelor Unite si al Uniunii Europene, se pregateste o noua forma de conducere planetara anunta prestigiosul Financial Times.

Un guvern mondial va include concepte noi si complexe, superioare acordurilor de cooperare intre natiuni si state, bazate pe legi si contracte internationale, este de parere reputatul futurolog Geoffery Barney, profesor la o serie de universitati de prestigiu.
Bazat initial pe modelul oferit de Uniunea Europeana si Statele Unite, noua entitate suprema internationala va avea in subordine o Curte Suprema unde vor fi judecati si tratati in mod egal toti cetatenii planetei fara a fi discriminati in legatura cu religia, nationalitatea, orientarea sexuala sau preferintele politice.

Un alt punct forte al viitorului Guvern Mondial va fi reprezentat de un for international al asigurarilor medicale si sociale. Tototdata, Guvernul Suprem va beneficia de serviciile fortelor de armata din lumea intreaga. Cercetatorii si analistii politici atrag insa atentia noilor provocari cu care se va confrunta acesta. Noul Guvern Modial va intampina astfel dificultati majore reprezentate de incalzirea globala si poluare, de criza financiara mondiala, lipsa alimentelor precum si razboiul contra terorismului. Analistul Gideon Rachman este de parere ca in ciuda problemelor amintite care sunt de natura internationala, majoritatea locuitorilor planetei vor dori sa-si mentina identitatea nationala si politicile autonome in cadrul tarilor de origine. Conform profesorului Rachman, atata timp cat nu se va gasi o armonizare a acestor doua aspecte, planurile unui Guvern Mondial vor fi pastrate in seifurile Natiunilor Unite.

Sursa : Financial Times

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase