Home » D:News » Ranile din dragoste vor fi vindecate la spital

Ranile din dragoste vor fi vindecate la spital

Ranile din dragoste vor fi vindecate la spital
Publicat: 30.03.2009
Asa numitul sindrom al “Inimilor Sfaramate” a atras atentia mai multor cercetatori din S.U.A., Japonia si Marea Britanie, care s-au concentrat asupra efectelor produse asupra sanatatii inimii umane de catre dezamagirile in dragoste precum si de emotiile puternice. Cercetatorii sustin ca in viitorul apropiat esecurile sentimentale vor putea fi tratate cu succes la medic.

Studiile efectuate sub egida publicatiei The American Journal Of Cardiology, au descoperit ca factorul care amplifica dramele emotionale este provocat de o modificare a fluxului hormonal. Sindromul inimii sfaramate, cum este denumita popular dezamagirea in dragoste, este cunoscut medical sub denumirea  de  cardiomiopatia Takotsubo si a fost descris prima data in anul 1990 de catre o echipa de cercetatori japonezi. In ciuda faptului ca simptomele acestei afectiuni sunt asemanatoare celor provocate de atacurile de cord, concretizate sub forma unor dureri in piept si accelerarea respiratiei, simptomele inimilor sfaramate apar doar temporar si sunt complet reversibile daca sunt tratate imediat.

Conform statisticilor medicale, circa 67 % dintre pacientii expusi unor puternice emotii negative, precum pierderea unui membru al familiei, o cearta conjugala sau un divort, au prezentat forme incipiente ale sindromului inimilor sfaramate. Cercetatorii au mai descoperit ca, spre deosebire de atacurile de cord care sunt predominante iarna, incidenta sindromului inimilor sfaramate creste in lunile de vara si primavara. Speranta de vindecare este totusi ridicata, specialistii afirmand ca un tratament psihic alaturi de cel cardiologic, va da cele mai bune rezultate.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase