Home » D:News » Au fost descoperite ramasitele Apostolului Pavel?

Au fost descoperite ramasitele Apostolului Pavel?

Au fost descoperite ramasitele Apostolului Pavel?
Publicat: 29.06.2009
Papa Benedict al XVI-lea a anuntat ca intr-un mormant din bazilica Sfantul Pavel au fost descoperite fragmente de oase. Pontiful a afirmat ca acest lucru confirma vechea credinta conform careia acest mormant ar adaposti ramasitele pamantesti ale Apostolului.

Despre Apostolul Pavel, traditia spune ca ar fi raspandit crestinismul in randul grecilor si al romanilor, inainte de a sfarsi ca martir, la Roma, in jurul anului 65 d. Hr.

Apostolii Petru si Pavel ar fi fost ingropati in  acelasi mormant, intr-o catacomba de pe Via Appia, ulterior osemintele Apostolului Pavel fiind mutate in bazilica ridicata in onoarea lui, numita azi Basilica di San Paolo fuori le Mura (“Bazilica Sfantului Pavel din afara zidurilor”), deoarece se gasea in afara zidurilor ridicate in jurul Romei in vremea imparatilor Aurelian si Probus, in secolul al III-lea.

In 2006, a fost descoperit aici un sarcofag de piatra in care, ulterior, a fost forat un mic orificiu, pentru ca arheologii sa poata vedea ceea ce se afla in interior. Dupa declaratia pontifului, au fost observate inauntrul sarcofagului fragmente de tesaturi colorate si impodobite cu fir de aur, boabe de tamaie si mici fragmente osoase care, conform rezultatelor datarii cu carbon radioactiv, apartin unui om care a trait in secolul I sau al II-lera al erei crestine.

Sursa: Reuters

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase