Prima pagină D:News

Stim, in sfarsit, cum au fost construite piramidele si Stonehenge (VIDEO)

11.26.2009 | ● Vizualizări: 1303
Stim, in sfarsit, cum au fost construite piramidele si Stonehenge (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Wally Wallington, un tamplar britanic pensionat, pretinde ca ar fi capabil sa reconstruiasca de unul singur monumentul Stonehenge si, cu ajutorul unei echipe de numai cateva sute de muncitori, chiar Piramida lui Keops. Barbatul a demonstrat ca poate manevra un stalp greu de 10 tone, asemanator celor din componenta controversatei formatiuni arhitectonice din Marea Britanie si a deplasat un hambar pe o distanta de aproape 100 metri, totul in fata camerei de filmat.

Amanuntul care face toate aceste realizari notabile este acelaca britanicul se foloseste exclusiv de forta propriului corp, degravitatie si de o mare ingeniozitate. Wally are o experienta de 35de ani in domeniul constructiilor si adeseori in activitatea sa afost nevoit sa improvizeze diverse tehnici si instrumente pentrurealizarea unor sarcini ce pareau imposibile. Acest lucru i-aantrenat latura creativa a creierului.

Dupa ce s-a pensionat, a decis sa exploreze pe cont propriumetodele de manevrare a greutatilor foarte mari. Astfel, aducandacasa mai multe blocuri de ciment, grele de cate o tona si lungi deaproximativ 2.4 metri, a constatat ca le poate deplasa cu mareusurinta prin curte gratie tehnicilor proprii de parghii si pivoti.A dispus trei astfel de mici monoliti in forma unei porti, cu opiatra sprijinita orizontal pe altele doua asezate vertical pe sol.Si nu numai atat, a ridicat de unul singur, pe verticala, un blocde piatra greu de 10 000 kilograme.

Timp de multi ani, oamenii au incercat sa rezolve misterele dinjurul construirii piramidelor egiptene, a monumentului Stonehengesi a altor formatiuni asemanatoare de pe Pamant, unii invocandchiar interventia extraterestra in aceste realizari. Nu si Wally,care este de parere ca a fost nevoie doar de indivizi priceputipentru prestarea acestor munci, el descoperind personalposibilitatea manevrarii blocurilor uriase de piatra cu usurinta,folosind numai unelte primitive, fizica, lemn, pietre sigravitatie.

"Nu este nevoie sa ridici de la pamant o greutate pentru a odeplasa dintr-un loc in altul. Pietrele servesc drept excelentipivoti", declara britanicul, care planuieste sa ridice in curteacasei sale, de unul singur, un monument similar cu cel de laStonehenge, alcatuit din opt blocuri de beton.

Sursa: Mysterytopia

CITESTESI:

Descopera.ro are nevoie deparerea ta. Completeaza chestionarulnostru!