Prima pagină D:News

Unei chinezoaice centenare i-a crescut un corn in frunte (FOTO)

03.10.2010 | ● Vizualizări: 747
Unei chinezoaice centenare i-a crescut un corn in frunte (FOTO)     no tags + zoom
Galerie foto (6)

Zhang Ruifang, o batranica asiatica, in varsta de 101 ani, din satul Linlou aflat in provincia chineza Henan, si-a uimit familia si consatenii dupa ce un corn asemanator cu cel al unei capre i-a crescut in partea stanga a fruntii.

Misterioasa protuberanta cornoasa a inceput sa se formeze anultrecut, iar de atunci si pana astazi a ajuns sa masoare 6centimetri in lungime. De asemenea, in cealalta parte a fruntii,aparent simetric, o alta reactie similara a organismului femeii, mama a 7copii, pare ca incepe a se manifesta.Intreaga familie a centenarei este socata. Desi nimeni nu poatespune cu exactitate ce anume este excrescenta din fruntea doamneiZhang, pare a fi vorba despre o reactie la nivelul pielii, un corncutanat.

Majoritatea acestor formatiuni au, de obicei, numai cativamilimetri, dar unele potcreste si mai mari.Coarnele cutanate sunt compuse din keratina compacta, proteina pecare o gasim in parul si in unghiile noastre, precum si incoarnele, blana si penele animalelor.

Se manifesta, de obicei, in cazul batranilor cu pielea deschisa la culoare sicare si-au petrecut multi ani din viata expusi razelor solare.Coarnele cutanate sunt cel mai des intalnite in cazul celor trecutide 60 de ani si pot fi uneori canceroase, dar in cele maimulte situatii, benigne. Cauzele comune ale coarnelor cutanate suntnegii, cancerul de piele si keratoza actinica, petece de pielelezata ce apar pe epiderma expusa la soare, precum fata, scalpul sibratele. Coarnele cutanate pot fi indepartate chirurgical, daracest lucru nu trateaza cauza aparitiei lor.

Sursa: Dailymail

CITESTESI: