Home » D:News » Veste bună pentru fumători: leziunile pulmonare vor putea fi vindecate

Veste bună pentru fumători: leziunile pulmonare vor putea fi vindecate

Veste bună pentru fumători: leziunile pulmonare vor putea fi vindecate
Publicat: 07.01.2012
Un nou studiu realizat de cei de la clinica John Hopkins arată că medicamentele pentru reglarea tensiunii arteriale pot preveni leziunile pulmonare apărute în urma fumatului la persoanele care suferă de boli pulmonare obstructive cronice.

Studiul a fost realizat pe şoareci, dar oamenii de ştiinţă speră ca în scurt timp cercetările să poată fie făcute şi pe oameni care suferă de boli pulmonare obstructive cronice, inclusiv amfizem pulmonar şi bronşită.

Medicamentul Losartan s-a dovedit capabil să prevină toate leziunile pulmonare create de expunerea timp de două luni la fumul de ţigară. Medicamentul se adresează celor care au ţesutul pulmonar deteriorat, căile respiratorii îngroşate, inflamaţii sau supra-dilatare a plămânilor.

Deşi numai în America există 12 milioane de oameni care suferă de boli pulmonare obstructive, momentan nu există medicamente care să trateze aceste afecţiuni. Singurele tratamente existente nu pot decât să diminueze simptomele precum tusea.

„Datorită faptului că aceste medicamente au fost deja aprobate pentru tratarea hipertensiunii, incorporarea lor în regimul împotriva bolilor pulmonare obstructive s-ar putea produce în scurt timp”, a declarat coordonatorul studiului, dr. Enid Neptune.

Cercetarea a început după ce un alt studiu din cadrul clinicii Hopkins a descoperit că aceste medicamente pot fi utile în tratarea sindromului Marfan, o tulburare de creştere care se transmite eraditar.

Sursa: The Baltinore Sun

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase