Home » D:News » Roboţii zburători cântă tema muzicală din James Bond (VIDEO)

Roboţii zburători cântă tema muzicală din James Bond (VIDEO)

Roboţii zburători cântă tema muzicală din James Bond (VIDEO)
Publicat: 01.03.2012
Roboţeii zburători concepuţi de specialiştii de la Universitatea din Pennsylvania au atins o nouă performanţă: au folosit mai multe instrumente muzicale pentru a reproduce tema muzicală a seriei James Bond, reuşind acest lucru fără a fi controlaţi de oameni.

„Quadrotoarele”, aşa cum sunt supranumiţi roboţeii concepuţi de echipa de cercetători condusă de Vijay Kumar, au impresionat recent într-un clip video în care au demonstrat felul în care vor putea fi folosite pe câmpurile de luptă. Roboţeii zburători sunt dotaţi cu senzori sofisticaţi, astfel că pot detecta obstacolele din mediul înconjurător pentru a le evita, putând fi folosiţi pentru a transporta obiecte. Creatorii lor afirmă că aceştia pot fi folosiţi pentru a asista eforturile de acordare a primului ajutor sau chiar în industria construcţiilor.

Cel mai nou clip video în care este demonstrată versatilitatea quadrotoarelor a fost prezentat ieri în cadrul conferinţei internaţionale TED 2012, ce are loc zilele acestea în Long Beach, California. Roboţeii proiectaţi şi concepuţi la Universitatea din Pennsylvania au folosit mai multe instrumente pentru a reproduce tema muzicală a seriei James Bond, reuşind acest lucru fără a fi controlaţi de om, ci doar de instrucţiunile transmise wireless de către un computer.

Inedita secvenţă video are ca scop demonstrarea progresului realizat în cadrul laboratorului GRASP (General Robotics, Automation, Sensing, and Perception) al Universităţii din Pennsylvania. Iată ultima realizare a quadrocopterelor:

Sursa: UPenn

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase