Home » Istorie » Cântecele uitate ale Holocaustului: Experţii au descoperit melodiile pe care prizonierii nazişti erau obligaţi să le cânte în lagărele de concentrare-VIDEO

Cântecele uitate ale Holocaustului: Experţii au descoperit melodiile pe care prizonierii nazişti erau obligaţi să le cânte în lagărele de concentrare-VIDEO

Cântecele uitate ale Holocaustului: Experţii au descoperit melodiile pe care prizonierii nazişti erau obligaţi să le cânte în lagărele de concentrare-VIDEO
Publicat: 11.02.2017
O descoperire remarcabilă face posibilă ascultarea cântecelor victimelor Holocaustului.

Descoperite într-o canistră, ,,Cântecele din Henonville” conţin melodii în idiş şi germană cântate de supravieţuitorii din lagărele de concentrare în vara anului 1946.  Înregistrările fac parte din munca Dr. David Boder, care a intervievat cel puţin 130 de supravieţuitori evrei după al Doilea Război Mondial. Acesta a dorit să pătreze în timp istoria celor care au îndurat ,,orori inimaginabile”.

La 17 ani după realizarea înregistrării, cercetătorii au regăsit rola cu melodiile pe care forţele naziste îi obligau pe prizonieri să le cânte şi le-au arhivat la Centrul Cummings din SUA.

Recent, o altă echipă de cercetători au căutat prin cutiile din arhivele de la Centrul Cummings, unde au descoperit înregistrări cu melodiile cântate de evreii din lagărul de concentrare de la Henonville, Franţa.

După digitalizarea înregistrărilor fragile, cercetătorii au fost uimiţi de descoperire. ,,Cred că este una dintre cele mai importante descoperiri din colecţia noastră care cuprinde 50 de ani de istorie”  

,,Am petrecut mult timp asupra cercetării şi a experimentelor,” spune James Newhall, producător media din cadrul Instructional Service. Cercetătorii au publicat mai multe melodii, inclusiv ,,Undzer shtetl brent” (Satul nostru arde) scris de către Mordecai Gebirto. Cântecul este inspirat de oamenii care s-au revoltat împotriva germanilor, cuvintele originale fiind schimbate cu ,,evreii ard”. 

Cummings Center a împărtăşit descoperirea cu Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, Statele Unite ale Americii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase