Home » Istorie » Unde şi-au ascuns naziştii aurul. Un grup de scafandri britanici susţine că a descoperit un cufăr cu patru tone de aur în apropierea Islandei

Unde şi-au ascuns naziştii aurul. Un grup de scafandri britanici susţine că a descoperit un cufăr cu patru tone de aur în apropierea Islandei

Publicat: 29.07.2017
În urma aşezării trupelor Aliaţilor în Normandia în 1944, înfrângerea Germaniei naziste a devenit inevitabilă. Simţind că sfârşitul războiului se apropie liderii nazişti au încercat să ascundă averea pe care au strâns-o în anii de glorie ai regimului.

Deşi Aliaţii au reuşit să găsească unele comori culturale, cea mai mare parte a comorii, în valoare de 40 de miliarde de dolari încă lipseşte, informează Vintage News. Vânătoarea pentru comoara ascunsă a naziştilor a început la scurt timp după înfrângerea Germaniei, acestea continuă şi în prezent. 

Legenda trenului plin cu aur ascuns sub munţii din Polonia este doar un zvon, însă chiar şi aşa oamenii au încercat timp de 70 de ani să îl găsească. Alte ipoteze sugereză că părţi ale comorii au fost aruncate în diferite lacuri din Europa. Aceste legende au inspirat sute de oamenii să se alăture vânătorii pentru comoara pierdută a naziştilor. Deşi majoritatea căutătorilor s-au dat bătuţi, un grup de căutători de comori britanici a descoperit recent un cufăr care ar conţine aur nazist în valoare de 130 de milioane de dolari într-o navă scufundată de pe coasta Islandei. 

Scafandrii companiei britanice Advanced Marine Services susţin că au descoperit o cutie care ar putea conţine circa patru tone de metale valoroase pe nava SS MInden care a dispărut în adâncurile oceanului Atlantic în 1939. Conform The Sun Advanced Marine Services doreşte să obţină permisiunea de a transporta comoara în Marea Britanie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase