Home » Istorie » Eleanor Roosevelt, femeia cu caracter de fier, a schimbat ceea ce însemna să fii Prima Doamnă. Motivul pentru care ţinea întotdeauna un pistol la brâu

Eleanor Roosevelt, femeia cu caracter de fier, a schimbat ceea ce însemna să fii Prima Doamnă. Motivul pentru care ţinea întotdeauna un pistol la brâu

Eleanor Roosevelt, femeia cu caracter de fier, a schimbat ceea ce însemna să fii Prima Doamnă. Motivul pentru care ţinea întotdeauna un pistol la brâu
Publicat: 17.09.2017
Prima Doamnă a Statelor Unite, Eleanor Roosevelt (1884 - 1962), a deschis calea femeilor americane către independenţă. Faptul că aceasta ţinea un pistol la brâu este doar o ilustrare a caracterului puternic al femeii.

Există un motiv (sau mai multe) pentru care numele Eleanor Roosevelt spune ceva pe când multe alte nume de Prime Doamne nu spun nimic, scrie Curiosity.

În timp ce era Prima Doamnă, Eleanor efectua călătorii cu maşina personală, bineînţeles, cu aceasta la volan, ceea ce era un coşmar pentru Serviciile Secrete. Aceştia au sugerat ca măcar să ia un agent special, o escortă a poliţiei sau orice altă formă de protecţie. Ca un compromis, femeia ţinea cu ea un pistol.

Simbolismul este mult mai mare decât se vede la prima vedere. Femeile din acea perioadă nu făceau acest lucru, în special femeile care erau Prime Doamne.

Conform autoarei Laura Browder, care a scris Her Best Shot: Women and Guns in America, la începutul secolului al XX-lea femeile erau încurajate să-şi cumpere arme de foc pentru protecţie, dar această modă a dispărut înainte ca Roosevelt să ajungă preşedinte în 1933, post pe care l-a ţinut până în 1945. Astfel, Eleanor a restabilit-o, mai ales în condiţiile în care atunci Prima Doamnă era mai mult un „accesoriu”, un titlu onorific şi nu o persoană cu influenţă socială şi politică.

Conform revistei TIME, Eleanor vorbea deschis despre subiecte fierbinţi la acea vreme precum rasismul sărăcia şi sexismul, într-o manieră în care nici preşedinţii nu îşi permiteau.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum arată reşedinţa în care Obama s-a mutat după plecarea de la Casa Albă – GALERIE FOTO

Originea formei clădirii Pentagonului. De ce Roosevelt l-a vrut în ”Fundul Iadului”

De ce ziua învestirii preşedintelui Statelor Unite ale Americii este pe 20 ianuarie?

Tentative de asasinat care ar fi putut schimba lumea

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase