Home » Știință » În viitor, am putea călători spre Marte în numai 3 zile. Cum va fi posibil acest lucru

În viitor, am putea călători spre Marte în numai 3 zile. Cum va fi posibil acest lucru

În viitor, am putea călători spre Marte în numai 3 zile. Cum va fi posibil acest lucru
Publicat: 23.02.2016
Ideea aparţine specialistului NASA Philip Lubin.

Principala problemă cu care se confruntă cercetătorii din domeniul aerospaţial, atunci când vine vorba de explorarea unor noi zone din Univers, este cea a vitezei reduse cu care se pot deplasa navetele cosmice. Specialistul NASA Philip Lubin susţine că poate rezolva această problemă, deoarece a început deja să muncească la proiectarea unui vehicul, care îi va transporta pe astronauţi spre Marte, în doar 3 zile.

În momentul de faţă, navetele spaţiale de care dispunem sunt alimentate cu combustibil lichid. Acest sistem nu numai că face ca vehiculul să fie mai greu, ci şi este mai ineficient, în comparaţie cu  cel care foloseşte acceleraţia electromagnetică pentru a fi pus în funcţiune. „Acceleraţia electromagnetică este limitată doar de viteza luminii, în timp ce motoarele funcţionabile cu substanţe lichide sunt limitate la reacţiile chimice care au loc între acestea”, a declarat Philip Lubin.

Sistemul inventat de cercetătorul american a fost denumit „The Impossible EM Drive” şi a stârnit atenţia lumii ştiinţifice, pentru faptul că foloseşte acceleraţia electromagnetică pentru a fi pus în funcţiune. Specialiştii NASA susţin că nu îşi pot da seama cum funţionează dispozitivul şi nici nu pot dovedi, deocamdată, dacă el este rezultatul unui experiment eşuat. 

Lubin susţine că poate folosi propulsia cu protoni pentru a transporta astronauţi pe Marte. În momentul de faţă, această metodă se află doar la stadiul de teorie, nefiind testată nici măcar în laborator. Cu toate acestea, cercetătorul american este de părere că există posibilitatea folosirii particulelor de lumină, cu scopul de a pune în mişcare vehiculele spaţiale.

Conform calculelor realizate de Philip Lubin şi echipa sa de cercetare, cu ajutorul propulsiei cu protoni, o navetă spaţială cu o greutate de circa 100 de kilograme, ar putea ajunge pe Marte în doar 3 zile. În cazul în care se va dori punerea în funcţiune a unui vehicul mai greu (cum este, de exemplu, SLS, racheta care îi va transporta pe primii astronauţi spre Marte), timpul de călătorie se va mări considerabil, poate chiar şi cu câteva săptămâni. 

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: Visul lui Stephen Hawking, tot mai aproape de realizare. ”Am spus ‘da’ imediat!”

                                       Reuşita fără precedent a fizicienilor britanici. Ce s-ar întâmpla în cazul în care Universul ar fi format din cinci dimensiuni – FOTO

                                              Un inginer elveţian a imprimat primul ceas 3D în totalitate de pastic. FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase