Home » Știință » Experiment uimitor al chinezilor: au criogenat un om

Experiment uimitor al chinezilor: au criogenat un om

Publicat: 23.08.2017
Pentru prima dată în China, un om a fost criogenat. Zhan Wenlian, o femeie care a murit de cancer la plămâni la vârsta de 49 de ani, a fost îngheţată cu ajutorul tehnicii criogenice, după ce soţul său, Gui Junmin, a fost de acord să doneze ştiinţei corpul soţiei defuncte.

Procedura, care implică scufundarea corpului în 2.000 de litri de azot lichid, a fost realizată la Yinfeng Biological Group din Jinan, scrie Futurism.

Aspectul central al reuşitei criogeniei este sincronizarea. Corpul decedatului trebuie îngheţat prin criogenie imediat după ce inima se opreşte. Există o diferenţă esenţială între „îngheţare” şi criogenie, întrucât prima procedură duce la formarea cristalelor de gheaţă care afectează celulele ţesutului, pe când o îngheţare bruscă nu permite cristalizarea apei. Criogenia mai presupune şi adăugarea unor conservanţi precum glicerolul şi propandiolul pentru a menţine corpul în starea iniţială.

Scopul ultim al conservării prin criogenie este acela că într-o bună zi va exista posibilitatea de a reînvia corpurile. De asemenea, experţii pleacă de la premiza că moartea este mai degrabă un proces şi nu un eveniment, premiză întărită de existenţa morţii clinice, în care pacienţii pot fi readuşi la viaţă după ce inima a încetat să bată.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum sunt readusi la viata oamenii inghetati

Viata in stand-by – stiinta criogeniei

L-au readus la VIAŢĂ: primul creier criogenat şi reactivat în totalitate. ‘’Este o treabă grozavă’’

”Se poate trezi peste 200 de ani şi nu va avea pe nimeni”. O fată de 14 ani, care a decedat în urma unei forme agresive de cancer, a fost criogenizată la cererea mamei ei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase