Home » D:News » Imagini spectaculoase pe litoralul românesc. Norul Shelf a acoperit cerul în staţiunea Mamaia în timpul unei furtuni

Imagini spectaculoase pe litoralul românesc. Norul Shelf a acoperit cerul în staţiunea Mamaia în timpul unei furtuni

Publicat: 08.07.2020

Un nor de tip Shelf a fost surprins în zona stațiunii Mamaia din județul Constanța, în timpul unei furtuni.

GALERIE FOTO

Furtuni România anunță că au fost surprinse mai multe fotografii care înfățișează celebrul Shelf cloud, un nor extrem de fotogenic și apreciat de către vânătorii de furtuni.

Acesta a venit însoțit și de o avertizare de tip nowcasting de vreme severă iminentă (Cod Roșu).

Avertizarea a fost emisă de către Administrația Națională de Meteorologie, scrie Mediafax.

Ce este un nor Shelf?

Un nor de tip Shelf se află de obicei la marginea unei acumulări de ploi torențiale și furtuni severe.

„Dac-am zis roșu, păi roșu să fie!

Vă prezentăm încă un set de imagini incredibile cu ceea ce a însemnat furtuna surprinsă în urmă cu mai bine de 5 ore în zona stațiunii Mamaia, din județul Constanța.

Fotografiile înfățișează celebrul Shelf cloud, un nor extrem de fotogenic și apreciat de către vânătorii de furtuni, care astăzi a venit însoțit, așa cum bine anticipam și de o avertizare de tip nowcasting de vreme severă iminentă (cod Roșu), emisă de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, a fost scris pe pagina de Facebook Furtuni România.

Un „pufos” alb de pe cer sau vestitul nor Cumulus

De obicei, un astfel de nor apare însoțit și de un nor de tip Cumulonimbus, un nor dens, înalt, asociat cu furtuni și instabilitate atmosferică, format din vapori de apă sub acțiunea unui vânt ascendent. De asemenea, norii Cumulonimbus înalți sunt adesea asociați cu nori Cumulus.

Un „pufos” alb de pe cer, vestitul nor Cumulus, măsoară un kilometru lungime, lățime și înălțime și cântărește aproximativ 1.000 de tone, greutatea a circa 200 de elefanți sau a 800 de automobile.

Specialiștii spun că pentru a afla greutatea unui nor, experții în vreme trebuie să cunoască două lucruri, și anume cât de mare este norul și câtă apă conține acesta.

Față de norii negri de ploaie sau de furtună, adaugă acesta, norii Cumulus au un contur exact, iar mărimea lor aproximativă poate fi estimată ușor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase