Home » Știință » Cercetătorul care își petrece tot timpul încercând să prezică sfârșitul lumii. Ce spune despre pandemia actuală

Cercetătorul care își petrece tot timpul încercând să prezică sfârșitul lumii. Ce spune despre pandemia actuală

Cercetătorul care își petrece tot timpul încercând să prezică sfârșitul lumii. Ce spune despre pandemia actuală
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 21.07.2020

Jeffrey Schlegelmilch, de la Columbia University, ar putea avea unul dintre cele mai interesante joburi din domeniul științific, sau poate unul dintre cele mai depresive joburi, în funcție de ce păreri ai despre viață în general.

Schlegelmilch este directorul Centrului Național pentru Pregătirea pentru Dezastre, din cadrul universității, și își petrece mult din timp gândindu-se la sfârșitul lumii. În urma unei răsturnări ironice de situație, Schlegelmilch analiza dovezi pentru o carte recentă în timp ce pandemia de COVID-19 începea. Un dezastru biologic este doar unul din cinci scenarii pentru „mega-dezastrele” care ar putea pune capăt lumii așa cum o știm.

Dezastrele din zilele noastre sunt foarte diferite față de cele prezise în trecut

Problema cu pregătirea pentru „mega-dezastre” este că lumea se schimbă într-un ritm extrem de rapid. Multe dintre lecțiile învățate de societate, sau pe care societatea le-a ignorat, s-ar putea să nu mai fie folositoare în viitorul spre care ne îndreptăm.

„Aceste dezastre pe care le vedem acum sunt deja foarte diferite față de cele din trecut. Putem vedea tot mai multe evenimente meteorologice care ne costă miliarde de dolari, tot mai multe vieți pierdute și costuri tot mai crescute pentru eforturile de recuperare”, a spus Schlegelmilch.

Cinci scenarii pentru sfârșitul lumii

Pe lângă dezastrele biologice precum pandemii, cercetările lui Schlegelmilch se mai concentrează pe patru alte categorii, anume război nuclear, criza climatică, război cibernetic și colapsul infrastructurii. Însă, Schlegelmilch speră că pandemia actuală nu va ajunge la un nivel atât de ridicat, potrivit Futurism.

„Ezit să o clasific în aceeași categorie ca restul. Încă mai avem timp să reducem impactul, dacă perspectiva noastră este holistică și dacă strategiile noastre implică un nivel ridicat de cooperare”, a mai declarat cercetătorul.

Vă mai recomandăm să citiți și:

9 moduri reale în care ar putea veni sfârşitul lumii

Ceasul Apocalipsei a ajuns la 100 de secunde de miezul nopţii. Sfârşitul lumii, mult mai aproape

O nouă apocalipsă a fost prezisă pentru data de 23 aprilie. Iată cum o demontează specialiştii

Se anunţă, din nou, sfârşitul lumii. Adepţii teoriei spun că este mult mai aproape decât se aşteaptă oricine

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase