Home » D:News » UE negociază cu grupuri farmaceutice pentru potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19

UE negociază cu grupuri farmaceutice pentru potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19

UE negociază cu grupuri farmaceutice pentru potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19
Sursa foto: Hepta.ro
Publicat: 20.07.2020

Uniunea Europeană negociază precontracte pentru achiziţionarea unor potenţiale vaccinuri anti-COVID-19 cu grupurile farmaceutice Moderna, Sanofi şi Johnson & Johnson, precum şi cu firmele biotehnologice BioNtech şi CureVac, afirmă surse UE citate de agenţia de presă Reuters.

Negocierile au loc după ce UE a ajuns în iunie la un acord cu grupul farmaceutic AstraZeneca pentru cumpărarea a 400 de milioane de doze ale unui eventual vaccin anticoronavirus, în principiu pentru toate cele 27 de state membre UE.

Informaţiile despre negocierile în curs au fost transmise de Comisia Europeană miniştrilor Sănătăţii din statele UE, în cursul unei reuniuni desfăşurate joi la Berlin, au declarat sursele citate.

Peste 100 de potenţiale vaccinuri anticoronavirus sunt în dezvoltare

„Purtăm negocieri cu numeroase companii pe tema posibilelor vaccinuri anti-Covid-19”, a confirmat vineri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, fără a menţiona numele vreunei firme, transmite Mediafax.

Peste 100 de potenţiale vaccinuri anticoronavirus sunt în curs de a fi dezvoltate în lume. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cel puţin trei sunt în etape finale ale testelor clinice – dezvoltate de companiile chineze Sinopharm şi Sinovac Biotech, precum şi de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford.

Acorduri între UE și două grupuri farmaceutice

Comisia Europeană a ajuns recent la acorduri cu grupurile farmaceutice Roche şi Merck KGaA pentru a putea garanta stocuri de tratamente experimentale anti-Covid-19, afirmă surse din cadrul Executivului Uniunii Europene, citate de agenţia de presă Reuters.

Acordurile se referă la medicamentul antiartrită RoActemra, produs de Roche, şi la medicamentul Rebif, contra sclerozei multiple, fabricat de Merck – ambele considerate ca potenţiale tratamente anti-Covid-19. Contractele prevăd asigurarea de stocuri pentru toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Unele ţări membre UE au cerut în luna mai să aibă posibilitatea achiziţionării celor două medicamente. Roche efectuează în prezent teste clinice pe 330 de pacienţi cu medicamentul Actemra, denumit RoActemra pe unele pieţe. În China, acest medicament a fost utilizat la pacienţi care au reacţii imune severe generate de infectarea cu noul coronavirus.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase