Home » Istorie » Noi victime ale erupției vulcanului Vezuviu, descoperite în cenușa vulcanică

Noi victime ale erupției vulcanului Vezuviu, descoperite în cenușa vulcanică

Credit foto: Captura video YouTube
Publicat: 24.11.2020

Rămășițele carbonizate au fost descoperite într-o vilă de la periferia orașului antic.

Rămășițele a două victime ale erupției muntelui Vezuviu  din urmă cu aproape 2.000 de ani au fost dezgropate într-o vilă aflată la marginea orașului Pompei, au declarat recent oficialii parcului arheologic, citați de Science Alert.

„Au fost găsite două schelete de indivizi prinși în furia erupției”, au declarat într-un comunicat oficialii sitului de lângă Napoli.

GALERIE FOTO

Cercetătorii cred că corpurile aparțin unui tânăr sclav și unui bărbat mai în vârstă, care avea în jur de 40 de ani și se presupune că este proprietarul primului. Arheologii au ajuns la această concluzie pe baza vestigiilor vestimentare și a aspectului lor fizic.

Un parc arheologic care surprinde viața în Imperiul Roman

Orașul ruinat Pompeii a fost acoperit în cenușă după erupția Muntelui Vezuviu din anul 79 al erei noastre. Acum este a doua cea mai vizitată atracție turistică din Italia după Colosseumul din Roma, primind aproape 4 milioane de vizitatori anul trecut.

Situl masiv care se întinde pe 44 de hectare este ceea ce a mai rămas dintr-unul dintre cele mai bogate orașe ale Imperiului Roman. Straturile de cenușă au îngropat multe clădiri și obiecte într-o stare aproape perfectă de conservare, inclusiv cadavre celor care au murit din cauza gazelor și cenușii vulcanice.

După ce au fost descoperite cele mai recente rămășițe umane, oasele au fost analizate și apoi s-a turnat tencuiala peste acestea, tehnică inventată de Giuseppe Fiorelli în 1867. Acest lucru creează un ghips care arată formele corpurilor celor două victime, în poziția culcată, așa cum au căzut.

Cele două schelete au fost găsite, în timpul săpăturilor în desfășurare la Civita Giuliana, la aproximativ 700 de metri nord-vest de Pompei, la o vilă cu vedere spre Golful Napoli, unde anterior au fost excavate un grajd și rămășițele a trei cai înhămați.

Cele două cadavre au fost găsite într-o cameră laterală a „criptoporticului”, un coridor de sub vilă, unde ar fi încercat să se adăpostească.

Citește și:

Descoperire arheologică rară: Celulele creierului unei victime a erupției Vezuviului, găsite vitrificate

Erupţia vulcanului Vezuviu nu a ucis toţi locuitorii din Pompeii. Unde au plecat supravieţuitorii?

Otrăviţi, apoi îngropaţi de vii: înainte de Vezuviu, apa toxică a îmbolnăvit populaţia oraşului Pompeii

Moartea oribilă a victimelor erupţiei vulcanului Vezuviu. Fluidele corpului s-ar fi evaporat din cauza temperaturii extreme

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase