Home » Cultură » Cel mai „nemțesc” meniu al Germaniei: locul în care berea este servită la micul dejun

Cel mai „nemțesc” meniu al Germaniei: locul în care berea este servită la micul dejun

Cel mai „nemțesc” meniu al Germaniei: locul în care berea este servită la micul dejun
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.04.2023

Cunoscut sub denumirea de „Weißwurstfrühstück”, acest mic dejun tradițional, format dintr-un cârnat, un covrig și o bere ar putea fi cel mai „nemțesc” meniu al Germaniei.

În sudul orașului München, este un bar, numit Gaststätte Großmarkthalle, unde în fiecare dimineață ai impresia că este vineri seara.

Locul este ticsit de clienți gălăgioși, chelnerițe care poartă tăvi pline cu băuturi, iar discuțiile sunt aprinse.

Ce este Weißwurstfrühstück?

Aici, publicul primește la micul dejun Weißwurstfrühstück (tradus literalmente cârnat-covrig-și-bere-la-micul-dejun), care este format din cârnați albi, covrig moale și muștar dulce, iar berea este nelipsită, notează BBC.

„Un Weißwurstfrühstück este mai mult decât un meniu. Este, de fapt, o scuză pentru o adunare informală a unor prieteni organizată atunci când este prea târziu pentru cafea și prea devreme pentru prânz”, a explicat Fraude Rothschuh, de la biroul pentru turiști din München.

În vreme ce acest tip de mic dejun este servit în tot orașul München, în localul Gaststätte Großmarkthalle este mereu aglomerație, deoarece nimic din atmosfera de acolo nu s-a schimbat în cei 55 de ani de când a fost preluat de o familie. Aici, vestiții cârnați albi din meniul Weißwurstfrühstück sunt preparați în bucătărie după o rețetă tradițională. Bucătarul adaugă carne de vită, bacon, ceapă, pătrunjel și condimente.

„Berea e aliment de bază, la fel ca pâinea”

Cârnații albi sunt serviți într-un bol cu apă caldă și pot fi mâncați în după mai multe metode, dar întotdeauna trebuie eliminată membrana. Una dintre tehnicile „predate” turiștilor este aceea de a face o incizie de-a lungul cârnatului, pentru a îndepărta pielița.

Însă localnicii cu experiență folosesc tehnica „zuzeln”: ei sug, pur și simplu, conținutul, fără a mai face o incizie.

Iar în ce privește servirea berii la micul dejun, unul dintre proprietari nu consideră că este ceva ieșit din comun.

„Cred că multă lume nu o vede ca pe o băutură alcoolică, ci este mai mult ca un aliment de bază. Este precum pâinea!”, a spus el.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Românii au consumat mai puțină bere în 2022. Cu cât s-au redus vânzările?

Berea instant, sub formă de pudră, va ajunge în curând pe piață

Strămoșul drojdiei de bere din Europa, găsit de cercetători în Irlanda

Ce putem face pentru ca berea să aibă un gust mai bun?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase