Home » Cultură » Câţi bani a făcut Hitler din vânzările cărţii Mein Kampf

Câţi bani a făcut Hitler din vânzările cărţii Mein Kampf

Câţi bani a făcut Hitler din vânzările cărţii Mein Kampf
Publicat: 04.06.2016
Hitler a scris cartea care avea să îi aducă o parte semnificativă a averii sale, Mein Kampf, în cele nouă luni petrecute în închisoare după ce încercase să răstoarne Guvernul în 1923.

Vânzările cărţii Mein Kampf nu au avut un succes răsunător încă de la început, nereuşind să atragă atenţia populaţiei Germaniei.

”Se vindeau, aşa şi-aşa”, spune Dr. Pascal Trees de la Institutul Pentru Istorie Contemporană în documentarul ”Hitler’s Reiches”.

Cartea a fost publicată pentru prima dată în 1924 şi costa 12 mărci germane, spune Trees.

Pentru a creşte vânzările, naziştii au decis să publice o variantă mai directă a manifestului, iar oportunitatea de a o face mai populară a apărut în momentul în care Hitler a fost ales cancelar în 1933.

Soluţia găsită de nazişti a fost următoarea: Din moment ce căsătoriile aveau loc în mod constant, statul cumpăra cărţile, iar fiecare cuplu primea câte una cadou. Pentru fiecare vânzare, Hitler primea 10% din preţ.

În momentul cel mai bun al vânzărilor Mein Kampf, Hitler câştiga 1 milion de dolari pe an din drepturi de autor, echivalentul a 12 milioane de dolari în prezent.

Până în 1939, cartea acestuia fusese tradusă în 11 limbi, cu 5.200.000 de exemplare vândute în toată lumea, scrie Business Insider.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase