Home » Cultură » Considerat cel mai înfiorător loc din Europa, acest castel a fost martorul multor orori

Considerat cel mai înfiorător loc din Europa, acest castel a fost martorul multor orori

Considerat cel mai înfiorător loc din Europa, acest castel a fost martorul multor orori
Publicat: 30.10.2016
Castelul Chillingham este localizat în oraşul Chillingham. În secolul XII, era doar o fortăreaţă medievală, dar peste două secole a devenit un adevărat castel fortificat.

Fiind aşezat strategic, lângă graniţa dintre Marea Britanie şi Scoţia, acesta a jucat un rol important în timpul războiului dintre englezi şi scoţieni din secolul XIV. Trupele engleze se opreau la acest castel când se pregăteau să intre în Scoţia, dar, de asemenea, a fost atacat în repetate rânduri de către armata scoţiană, intrarea castelului fiind construită abia în în secolul XVII.

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

De-a lungul timpului, detaliile arhitecturale şi pereţii masivi au rezistat, fiind neschimbate, iar camera de tortură este una dintre cele mai înspăimântătoare încăperi ale acestuia, iar multe dintre instrumentele de tortură încă se mai află acolo, printre acestea numărându-se un pat acoperit cu cuie, un scaun cu ţepi, lanţuri, cuşti. Se estimează că aproximativ 7500 de scoţieni, femei, copii şi bărbaţi, au fost torturaţi cu aceste instrumente, în această cameră în timpul acestui conflict ce a durat 3 ani.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, castelul a avut funcţia unei cazărmi şi se consideră că o parte din mobilier a fost distrus de către soldaţi, iar castelul a început să se ruineze. La sfârşitul anului 1981, soţia lui Sir Humphrey Wakefield, Lady Mary Tankerville, descendentă a familiei Grey, a dorit restaurarea sa, şi cei doi au demarat acest proiect. Astăzi, părţi ale castelului sunt deschise pentru public în vederea organizării unor evenimente private.

Castelul a aparţinut familiilor Grey şi Bennet, din secolul XV până în anii `80 a secolului XX.

Sursa: The Vintage News

Citeşte şi:

Cele mai fascinante castele ale lumii

Castele

O cetate din România, printre cele mai frumoase zece castele „de zăpadă” din lume

Două castele din România, în topul celor mai frumoase din Europa. Rivalizează cu reşedinţa familiei regale britanice – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase