Home » Cultură » Muzeul Naţional al Literaturii Române se va reloca. În unul dintre spaţii va avea loc o expoziţie permanentă

Muzeul Naţional al Literaturii Române se va reloca. În unul dintre spaţii va avea loc o expoziţie permanentă

Muzeul Naţional al Literaturii Române se va reloca. În unul dintre spaţii va avea loc o expoziţie permanentă
Publicat: 10.01.2017
Muzeul Naţional al Literaturii Române a părăsit starea de provizorat din Casa Presei şi anunţă relocarea în două spaţii şi deschiderea unei expoziţii.În strada Nicolae Creţulescu se va deschide în februarie o expoziţie permanentă, iar în Calea Griviţei vor fi sediul administrativ şi depozitele.
Subordonat Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) din punct de vedere administrativ, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) a primit, pentru anul 2016, suma de 9.122.000 de lei (cheltuieli curente şi investiţii) din bugetul capitalei.
 
În luna iulie 2014, MNLR a început evacuarea spaţiului pe care îl ocupa pe Bulevardul Dacia (imobilul fiind restituit foştilor proprietari). Arhiva sa, care cuprinde peste 300.000 de manuscrise – patrimoniu ce se află în subordinea Ministerul Culturii – a fost mutată la etajul al doilea din Casa Presei, într-un spaţiu administrat de Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi.
 
Secvenţe din fostul Muzeu al Literaturii:

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase