Home » Cultură » DESCOPERĂ ACUM: Omenirea ar fi fost precedată de o civilizaţie industrială avansată. Adaptări genetice fascinante ale ”nomazilor mării”. Un spray nazal, tratament rapid în depresia suicidară

DESCOPERĂ ACUM: Omenirea ar fi fost precedată de o civilizaţie industrială avansată. Adaptări genetice fascinante ale ”nomazilor mării”. Un spray nazal, tratament rapid în depresia suicidară

Publicat: 29.04.2018
Cum ar fi dacă ar fi existat pe Pământ cu zeci de milioane de ani în urmă o civilizaţie industrială, cu mult timp înainte de existenţa oamenilor?

Dovezi că oamenii se pot adapta la scufundări subacvatice au fost descoperite pentru prima dată într-un nou studiu. Acestea sugerează că poporul Bajau, un grup de băştinaşi din Indonezia, au spline mărite genetic care le permit să înoate la adâncimi de până la 70 de metri.

Un spray nazal cu esketamină ar putea fi o metodă rapidă de tratament a depresiei suicidare, potrivit unui studiu publicat recent în American Journal of Psychiatry. Cercetarea naşte, însă, controverse.

Un veteran de război din SUA este prima persoană căreia i s-au transplantat penisul şi scrotul, pe care le-a pierdut în urma unui atac cu o bombă artizanală în Afganistan.

Un copac simbol al Indiei, dintr-o specie considerată sacră şi cu o vechime de peste 700 de ani, a fost salvat de către îngrijitori cu ajutorul a sute de perfuzii cu soluţie salină.

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum ale săptămânii pe care le puteţi urmări în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi pe larg articolele:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase