Home » Cultură » Cinci anacronisme din filme celebre de la Hollywood

Cinci anacronisme din filme celebre de la Hollywood

Cinci anacronisme din filme celebre de la Hollywood
Publicat: 18.05.2019
Un pahar de cafea, din carton, cu marca unei reţele internaţionale din zilele noastre a fost uitat în cadru la filmările pentru episodul din "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" difuzat de HBO pe 5 mai. Serialul se alătură astfel unei serii lungi de producţii celebre care au prezentat anacronisme, potrivit Mediafax.

Prezentăm mai jos cinci anacronisme din filme celebre de la Hollywood, potrivit unei liste întocmite de site-ul variety.com.

Hărţile greşite din „Raiders of the Lost Ark/ Indiana Jones şi căutătorii arcei pierdute” (1981)

În „Indiana Jones şi căutătorii arcei pierdute”, un avion poate fi văzut cum zboară, în 1936, deasupra unei hărţi care includea Thailanda şi Iordania. Thailanda s-a numit Siam până în 1939, iar Iordania a fost cunoscută ca Transiordania până în 1949.

Afişul cu Raquel Welch din „The Shawshank Redemption/ Închisoarea îngerilor” (1994)

Deţinutul Andy Dufresne are, la începutul filmului, un afiş cu Rita Hayworth. Ea este înlocuită, pe parcurs, de un afiş cu Marilyn Monroe. Tunelul său de evadare ajunge, în final, să fie acoperit cu un poster al filmului „One Million Years B.C./ Un milion de ani înaintea erei noastre”. Lungmetrajul care a făcut-o celebră pe actriţa Raquel Welch a fost lansat în 1967, la un an după evadarea personajului.

Kilturile din „Braveheart/ Inimă neînfricată” (1995)

Discursul scoţianului William Wallace (interpretat de Mel Gibson) despre libertate a devenit un simbol al culturii pop, însă imaginea sa nu corespunde cu istoria. Kiltul, articolul de îmbrăcăminte tradiţional din Scoţia, nu a apărut până în secolul al XVIII-lea, la aproape cinci sute de ani după desfăşurarea evenimentelor din film.

Scaunul electric din „The Green Mile/ Culoarul morţii” (1999)

Acţiunea din „The Green Mile/ Culoarul morţii” se desfăşoară în 1935, în statul american Louisiana. Folosirea scaunului electric pentru pedeapsa cu moartea a fost o măsură adoptată de statul american în 1940. Metoda de execuţie folosită în anii 1930 era spânzurarea.

YouTube, jocul „Gears of War” şi iPod Touch în „The Hurt Locker/ Misiuni periculoase” (2008)

Personajele din „The Hurt Locker/ Misiuni periculoase” luptă în Războiul din Irak, în 2004. Dacă filmul ar fi fost corect din punct de vedere istoric, ei nu ar fi putut să folosească niciuna dintre cele trei facilităţi. Platforma YouTube a fost lansată în 2005, jocul video „Gears of War” a apărut în 2006, iar iPod Touch a fost disponibil începând cu anul 2007.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase