Home » Cultură » Biden propune interzicerea pe 20 de ani a noilor foraje petroliere în apropierea unui areal al nativilor americani din New Mexico

Biden propune interzicerea pe 20 de ani a noilor foraje petroliere în apropierea unui areal al nativilor americani din New Mexico

Publicat: 30.11.2021

Președintele Joe Biden propune o interdicție pe 20 de ani a forajelor noi de petrol și gaze în apropierea Canionului Chaco din nord-vestul New Mexico, unul dintre cele mai vechi situri de nativi americani din SUA .

În următoarele săptămâni, Bureau of Land Management din cadrul Departmentului Internelor va începe procesul pentru a interzice efectiv închirierea de noi terenuri federale pentru căutarea de petrol și gaze pe o rază de 16 kilometri în jurul Parcului Istoric Național Al Culturii Chaco.

Parcul este unul dintre cele 24 de situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO din țară, scrie CNN.

„Canionul Chaco este un loc sacru care are o semnificație profundă pentru popoarele indigene ai căror strămoși au trăit, au lucrat și au prosperat în acea comunitate de deșert înalt”, a declarat secretarul de interne Deb Haaland într-un comunicat.

„Acum este momentul să luăm în considerare protecții mai durabile pentru peisajul viu care este Chaco, astfel încât să putem transmite această moștenire culturală bogată generațiilor viitoare”, a adăugat oficialul.

Haaland, primul secretar de interne al nativilor americani, este din New Mexico. Haaland este un membru al tribului Laguna Pueblo.

Ceea ce administrația Biden propune acum va fi înfăptuit cu întârziere

Biden propune acest lucru cu ocazia unei întâlniri la nivel înalt al națiunilor tribale pe a avut-o la Casa Albă.

Interdicția de foraj propusă de administrația Biden subliniază părți cheie ale agendei președintelui privind schimbările climatice, inclusiv justiția de mediu.

„Aceste eforturi, ca să folosesc cuvântul pe care tatăl meu l-ar folosi atât de mult, sunt o chestiune de demnitate. Acesta este fundamentul parteneriatului nostru de la națiune la națiune”, a spus Biden.

În plus, Biden a anunțat că administrația sa va colabora cu triburile pentru a „încorpora în mod cuprinzător cunoștințele ecologice tribale” în abordarea guvernului federal de a combate schimbările climatice. Biden a spus că administrația sa este prima care lucrează cu triburile în acest fel.

Procesul de a interzice noi foraje de petrol și gaze pe teren va dura; Bureau of Land Management a declarat că intenționează să anunțe în curând o notificare în Registrul Federal pentru a începe o segregare de doi ani a terenurilor federale din jurul Canionului Chaco.

New Mexico a interzis deja concesionarea mineritului

În acest timp, biroul va efectua analize de mediu în timp ce solicită, de asemenea, comentarii publice cu privire la interzicerea petrolului și gazelor.

Separat, Land Office din statul New Mexico a interzis, de asemenea, noile concesionări de zone miniere de stat pe o rază de 16 kilometri, în jurul parcului istoric. Oficialii au spus că noua propunere federală nu se va aplica loturilor indiene individuale sau mineritului din zona deținută de entități private, de stat și tribale.

„Anunțul de astăzi este pregătit de ani de zile”, a declarat directorul BLM, Tracy Stone-Manning.

„Așteptăm cu nerăbdare să începem o conversație regională mai largă cu mulți oameni cărora le pasă profund de peisajul Greater Chaco despre cum putem gestiona cel mai bine valorile culturale și naturale unice pentru acest loc special”, a adăugat Manning.

Triburile de nativi americani din New Mexico și Arizona și-au exprimat îngrijorarea cu privire la forarea petrolului și a gazelor din zonă, care reprezintă o amenințare pentru siturile culturale și pământurile sacre din apropierea Canionului Chaco.

Dar mișcarea este de așteptat să atragă plângeri din partea industriei de petrol și gaze. New Mexico este un stat bogat în petrol și gaze, în special în bazinul Permian din partea de sud-est a statului.

Ceea ce Biden propune în ceea ce privește Canionul Chaco vine după ce președintele a restaurat și protecția monumentelor Bears Ears și Grand Staircase-Escalante din Utah – monumente naționale cu semnificație istorică pentru triburile native americane.

Cu toate acestea, alte triburi din Vestul Mijlociu au criticat aspru administrația Biden pentru că nu a oprit conducta Line 3, care va transporta petrol de nisipuri bituminoase din Canada și ar trece prin pământul tribal din Minnesota.

În timp ce Biden și Department of Interior acționează pentru a proteja acest sit, există încă întrebări mai mari cu privire la strategia administrației în ceea ce privește forajul de petrol și gaze.

Department of Interior lucrează de luni de zile la un raport major care evaluează programul de leasing de petrol și gaze al guvernului federal. Deși data inițială de lansare a fost în vară, există puține semne despre momentul în care va raportul va apărea în cele din urmă, spre consternarea membrilor Congresului.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum le vorbește Elon Musk angajaților săi de la Tesla? Emailuri scrise de miliardar au ajuns în presă

Cea mai nouă vedetă de pe piaţa criptomonedelor s-a dovedit a fi o înşelătorie

Terence Tao, cel mai deștept om din lume. La vârsta de 7 ani mergea la liceu

Toate berile, etichetate cu ingredientele și valoarea energetică

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase