Home » Cultură » Test de cultură generală. În ce secol a trăit Rembrandt?

Test de cultură generală. În ce secol a trăit Rembrandt?

Publicat: 05.09.2022

Rembrandt (Harmenszoon) van Rijn a fost un pictor și gravor olandez. De tânăr, a fost ucenic la maeștri din Leiden și Amsterdam. Dar în ce secol a trăit Rembrandt?

Picturile sale timpurii arată interesul său pentru „efectul de reflector” al luminii și al umbrei, efect care avea să domine picturile sale ulterioare.

La începutul carierei, a început să studieze propriul său chip și autoportretele mai formale, care alcătuiesc aproape o zecime din opera sa pictată și gravată.

Cum a arătat viața lui Rembrandt?

După ce s-a mutat în Amsterdam, în jurul anului 1631, a devenit rapid cel mai la modă pictor portretist al orașului și un profesor popular.

În 1632 a realizat celebra „Lecţie de anatomie a doctorului Nicolaes Tulp”. Tânjind să fie recunoscut ca pictor biblic și mitologic, în 1635 a produs „Sacrificiul lui Isaac” și, în 1636, „Danaë”.

În 1634 s-a căsătorit cu Saskia van Uylenburgh. În același an, Rembrandt și-a finalizat cel mai mare tablou, extraordinarul, dar controversatul „Companie de miliție a căpitanului Frans Banning Cocq” (cunoscut sub numele de „Rondul de noapte”), care a reprezentat un moment important din viața și arta sa.

Cum s-a apucat Rembrandt de gravură?

Din motive necunoscute, cererile de portrete realizate de el au scăzut ulterior, așa că Rembrandt a început să-și concentreze atenția asupra gravurii, un mediu în care a fost autodidact, scrie Britannica.

În 1656, după ce a transferat cea mai mare parte a proprietății sale către fiul său, a declarat faliment.

În ultimul deceniu de viață, a tratat subiecte biblice și a continuat să picteze autoportrete. Aceste lucrări târzii prezintă o pensulă plină de viață și o nouă abordare a luminii.

Pe lângă faptul că era un inovator, Rembrandt a fost un observator fin al vieții și a reușit să redea cu sensibilitate aceste observații în desenele, gravurile și picturile sale. Figura umană, subiectul central al lui Rembrandt, contribuie la sentimentul unui dialog comun între privitor și artist, ceea ce este fundamentul măreției lui Rembrandt și al popularității sale de astăzi.

În ce secol a trăit Rembrandt?

Deci în ce secol a trăit Rembrandt? Artistul plastic s-a născut în data de 15 iulie 1606, în orașul Leiden din Țările de Jos. Acesta a decedat pe 4 octombrie 1669 în Amsterdam.

Așadar, Rembrandt a trăit și a creat în secolul XVII.

Vă recomandăm să citiți și:

Neamţul care a schimbat pentru totdeauna oftalmologia

Test de cultură generală. 10 întrebări la care trebuie să știi răspunsurile

Maica Tereza, călugăriţa care a primit Premiul Nobel pentru pace

Suedezul care a creat chimia modernă

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase