Home » Cultură » Test de cultură generală. Care este cea mai curată țară din lume?

Test de cultură generală. Care este cea mai curată țară din lume?

Publicat: 26.07.2023

Factorul de curățenie influențează substanțial calitatea vieții, așa că haideți să aflăm care este cea mai curată țară din lume.

Cea mai curată țară din lume este renumită pentru protecția mediului și pentru inițiativele de sustenabilitate. Țara are un sistem de transport public excepțional, o cultură solidă a reciclării și o industrie înfloritoare a energiei regenerabile. În plus, are un nivel de trai ridicat, un sistem politic stabil și o populație prietenoasă.

Performanța de mediu poate fi măsurată prin diverși factori, iar EPI este o sursă cuprinzătoare care clasifică 180 de țări pe baza a 32 de indicatori.

Care este cea mai curată țară din lume?

În cel mai recent raport EPI, Danemarca s-a clasat drept cea mai curată și cea mai prietenoasă țară din lume în 2022, cu un scor de 77,9 din 100.

Danemarca este lider în inovarea de mediu datorită unei reforme a taxei ecologice în 1993, unor obiective ambițioase pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și datorită energiei eoliene, care reprezintă peste 40% din electricitatea sa, scrie Nomad Capitalist.

De asemenea, țara aplică reglementări stricte privind poluarea aerului și a apei și are o cultură puternică de reciclare și un sistem de transport public de înaltă calitate.

Ce alte țări stau bine la capitolul curățenie?

Potrivit raportului EPI, printre celelalte țări din topul curățeniei se numără Luxemburg (82,3), Elveția (81,5), Regatul Unit (81,3), Franța (80), Austria (79,6), Finlanda (78,9), Suedia (78,7), Norvegia (77,7). ), Germania (77,2) și Țările de Jos (75).

A trăi sau a investi într-o țară curată poate avea multe beneficii pentru sănătatea, fericirea și bogăția ta. Pentru a trăi sau a investi într-o astfel de țară, este recomandat să contactați consultanți de încredere, care posedă o vastă experiență în industrie.

Deoarece este clasată drept țara cea mai curată și cea mai sustenabilă din lume în măsurătorile recente, Danemarca a devenit o destinație foarte atractivă pentru relocare, în ciuda taxelor mari.

Vă recomandăm să citiți și:

Test de cultură generală. Unde se consumă cea mai multă ciocolată?

Charles Baudelaire, unul dintre cei mai influenți poeți ai secolului al XIX-lea

Georg Wilhelm Friedrich Hegel: „Aveți curajul să greșiți”

Gottfried Wilhelm Leibniz, ultimul „geniu universal”

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase