Home » Cultură » Johnny Depp: „Sunt un tip de modă veche”

Johnny Depp: „Sunt un tip de modă veche”

Johnny Depp: „Sunt un tip de modă veche”
Johnny Depp în filmul „Dark Shadows” (2012). Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.12.2023

Există, oare, cineva pe această planetă care să nu fi auzit de Johnny Depp sau care să nu-l fi văzut jucând măcar într-un film?

Depp și-a pus amprenta pe aproape fiecare rol pe care l-a primit în cariera sa vastă și atât de apreciată de public. A fost căpitanului Jack Sparrow din seria de filme „Pirații din Caraibe”, începând cu „Blestemul perlei negre” în 2003, a jucat în „Edward Scissorhands”, „Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”, „Finding Neverland”, „Donnie Brasco”, „Public Enemies”, „Secret Widow”, „Once Upon a Time in Mexico”, „Alice in Wonderland”, „The Lone Ranger”, „Into the Woods”, „Murder on the Orient Express”, „Charlie and the Chocolate Factory”, „City of Lies”, „Chocolat with Love” și lista poate continua.

Deși a avut apariții spectaculoase în filme de Oscar și cu un box office impresionant, Depp a făcut slalom printre statuetele de aur de la Hollywood reușind trei nominalizări la Oscar, fără nicio victorie.

Trei nominalizări la Oscar

Nominalizările la Oscar au fost pentru cel mai bun actor într-un rol principal în muzicalul din 2007 Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, în regia lui Tim Burton, în drama de familie din 2005 Finding Neverland, în care a avut-o parteneră pe actrița Kate Winslet – regizor Marc Forster – și în spectaculosul film fantezie din 2004 Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (cu încasări de peste 654 de milioane de dolari), în regia lui Gore Verbinski.

Deși a primit multe alte premii pentru prestațiile sale din filme, Depp ar fi meritat totuși un premiu măcar pentru popularitatea de care s-a bucurat, și încă se bucură, atât pe ecran, cât și în afara acestuia. În viața publică, Johnny Depp este un tip foarte îndrăgit și chiar dacă a avut parte de câteva momente controversate legate de relațiile amoroase, imaginea de actor iubit, amuzant, carismatic, special a rămas aproape intactă.

Controversele amoroase

Depp a fost căsătorit de două ori – cu make-up artistul Lori Anne Allison (din 1983 și până în 1985) și cu actrița Amber Heard (din 2015 și până în 2016), Amber implicându-l într-un scandal ce a degenerat în acuzații publice de abuz domestic și târându-l practic pe actor într-un proces costisitor din care a ieșit victorios, până la urmă. Altfel, celebrul Depp s-a mai iubit cu Winona Ryder, Kate Moss, Ellen Barkin, însă cea mai cunoscută relație amoroasă a lui este cu actrița și solista de origine franceză Vanessa Paradis, iubirea lor culminând în 1999 cu nașterea primului copil, Lily-Rose Depp, și în 2002 cu venirea pe lume al celui de-al doilea copil al cuplului, Jack Depp, cuplul separându-se în 2012 după 14 ani petrecuți împreună.

„Nu a fost ușor pentru Vanessa. Nu a fost ușor pentru mine. Nu a fost ușor pentru copii”, le declara Depp în 2013 celor de la Rolling Stone, citat de parade.com „Dar asta nu pune punct sentimentelor pe care încă le mai ai față de acea persoană, mai ales că este mama copiilor tăi. Vom fi mereu în legătură și vom fi mereu prezenți unul în viața celuilalt datorită acestor copii”. (Johnny Depp)

O fostă nevastă l-a acuzat de violență domestică, o fostă iubită i-a luat apărarea

În perioada în care Johnny Depp a fost implicat în scandalul pornit de Amber Heard (în 2018) care l-a acuzat pe actor de violență domestică, fosta parteneră a starului american, Vanessa Paradis, într-o scrisoare publică, a calificat afirmațiile ca fiind „scandaloase” adăugând „în toți anii în care l-am cunoscut pe Johnny, nu a fost niciodată violent fizic cu mine și descrierile (făcute de Amber Heard) nu portretizează deloc bărbatul cu care am trăit timp de 14 ani minunați”. Depp, care la rândul său, a dat-o în judecată pe Amber pentru defăimare, cerându-i acesteia daune morale în valoare de 10 milioane de dolari, a primit până la urmă de la Heard suma de 1 milion cu asta punând punct bătăliei juridice publice de mai multe luni de zile, în care Heard și Depp au luptat pentru sprijin în fața opiniei publice, precum și pentru a-și disputa diferendul într-o sală de judecată reală din Fairfax County, Virginia. Pe rețelele de socializare, sprijinul pentru Depp a fost copleșitor, după cum reiese din distribuirea pe scară largă de videoclipuri și postări care urmăreau să conteste – dacă nu chiar să discrediteze – relatările lui Heard privind violența domestică din partea lui Depp.

Johnny Depp și Amber Heard au fost căsătoriți timp de 23 de luni. Heard a cerut divorțul în mai 2016, la un an și trei luni după ce s-a căsătorit cu Depp, și a depus un ordin de restricție pentru violență domestică împotriva starului din Alice în Țara Minunilor; Depp a negat vehement toate acuzațiile de violență împotriva lui Heard. Cei doi și-au finalizat divorțul în ianuarie 2017, cu doar câteva săptămâni înainte de ceea ce ar fi fost aniversarea a doi ani de la nuntă.

Filantrop foarte dedicat, Johnny Depp a făcut numeroase donații de-a lungul vieții, implicându-se în diverse cauze caritabile și acțiuni umanitare. El a sprijinit organizații precum Children’s Hospice and Palliative Care Coalition și World Wildlife Fund, a donat 2 milioane de dolari spitalului Great Ormond Street din Londra. El a făcut acest cadou ca mulțumire pentru tratamentul pe care fiica sa Lily-Rose l-a primit la această unitate în martie 2007, după ce a contractat o infecție cu E. Coli care i-a provocat insuficiență renală. În 2009, Depp și-a donat salariul primit pentru filmul „The Imaginarium of Doctor Parnassus” fiicei regretatului Heath Ledger care decedase în timpul filmărilor.

Nicolas Cage l-a încurajat să urmeze actoria

John Christopher „Johnny” Depp II s-a născut la 9 iunie 1963 în Owensboro, Kentucky, părinții provenind dintr-o familie modestă. Mama lui era chelnăriță, iar tatăl inginer. Depp a crescut în Florida, la vârsta de 15 ani a renunțat la școală pentru a se dedica muzicii. În acea perioadă a înființat inclusiv o trupă – numită „The Kids”.  Cel care l-a îndrumat către actorie a fost Nicolas Cage pe care l-a întâlnit întâmplător când se afla într-o vizită scurtă în Los Angeles. Debutul său în film a venit în 1984, odată cu rolul din producția de groază „A Nightmare on Elm Street”. În 1990, după multe roluri în filme pentru adolescenți, a avut parte și de o primă colaborare importantă – cu regizorul Tim Burton  – Depp fiind distribuit în pelicula „Edward Scissorhands” care s-a dovedit a fi un succes și o rampă sigură de lansare a lui Johnny în lumea actoriei profesioniste.

Johnny Depp este singurul actor care a apărut în 3 dintre cele 10 filme cu încasări de 1 miliard de dolari: „Pirații din Caraibe: Cufărul mortului” (2006), „Alice în Țara Minunilor” (2010) și „Pirații din Caraibe: Pe maluri străine” (2011), iar interpretarea sa în rolul căpitanului Jack Sparrow (din Pirații din Caraibe: Blestemul perlei negre, 2003) a fost clasată pe locul 79 în topul celor mai bune 100 de interpretări din toate timpurile realizat de Premiere Magazine, scrie IMDb.com.

A fost votat în repetate rânduri unul dintre cei mai sexy actori de la Hollywood și unul dintre cei mai atrăgători bărbați din lume.

Surse:

https://www.theguardian.com/film/2022/dec/19/amber-heard-johnny-depp-legal-settlement

https://parade.com/1371703/jessicasager/johnny-depp-wife/

https://www.imdb.com/name/nm0000136/trivia/?ref_=nm_dyk_trv

Vă mai recomandăm să citiți și:

Ryan O’Neal, actorul care a trăit cu leucemie și cancer peste 20 de ani. „Sunt nepăsător. Este unul dintre farmecele mele”

Leonardo DiCaprio, unul dintre cei mai proeminenți și influenți actori de la Hollywood

Actorul Kurt Russell, decent, lipsit de pretenții, un iubit de cursă lungă. „Trebuie să creați o impresie și nu o imagine”

Burt Lancaster, primul actor care a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. „Atâta timp cât ești curios, învingi vârsta”

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții mele în care sunt atât de plină încât vreau mai mult”
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții mele în care sunt atât de ...
Cărți scoase de pe rafturile Bibliotecii Naționale a Franței deoarece ar conține arsenic
Cărți scoase de pe rafturile Bibliotecii Naționale a Franței deoarece ar conține arsenic
Amendă uriașă după o ceartă pe social media
Amendă uriașă după o ceartă pe social media
În urmă cu aproape opt decenii, italienii îl executau pe „Il Duce”
În urmă cu aproape opt decenii, italienii îl executau pe „Il Duce”
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l va omorî în bătaie
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l va omorî în bătaie
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?