Home » Cultură » Test de cultură generală. De ce a fost construit Turnul Eiffel?

Test de cultură generală. De ce a fost construit Turnul Eiffel?

Publicat: 29.02.2024

De ce a fost construit Turnul Eiffel? Atunci când guvernul francez a organizat Expoziția Internațională din 1889 pentru a sărbători centenarul Revoluției Franceze, a fost organizat un concurs pentru proiectarea unui monument adecvat.

De ce a fost construit Turnul Eiffel? Au fost depuse mai mult de 100 de planuri, iar Comitetul Centenar a ales proiectul inginerului de poduri renumit Gustave Eiffel.

Odată finalizat, Turnul Eiffel a servit drept poartă de intrare la expoziție.

De ce a fost construit Turnul Eiffel?

Inițial, Turnul Eiffel a fost construit pentru a servi drept poartă de intrare la Expoziția Internațională din 1889, precum și ca mărturie a ingeniozității industriale franceze.

De atunci, el a devenit un simbol al caracterului distinct al orașului Paris. Lumile sale sunt adesea aprinse sau stinse pentru a reflecta comemorarea evenimentelor majore de la nivel mondial.

Sistemul actual de iluminare este în funcțiune din 1985

Turnul Eiffel poate fi văzut strălucind în fiecare noapte timp de cinci minute la începutul fiecărei ore. Sistemul actual de iluminare este în funcțiune din 1985, deși turnul a fost iluminat în diferite moduri încă de la debutul său în 1889 pentru Expoziția Internațională, atunci când erau utilizate lămpi cu gaz.

Turnul Eiffel poate fi găsit pe Champs de Mars la 5 Avenue Anatole France, în arondismentul 7 al Parisului. Situat pe „Malul stâng”, adică la sud de râul Sena, cartierul istoric al 7-lea arondisment din Paris găzduiește multe alte atracții turistice celebre, cum ar fi Muzeul d’Orsay și Muzeul Rodin, conform Britannica.

Vă recomandăm să citiți și:

Liliane Bettencourt, fiica fondatorului L’Oreal și cea mai bogată femeie din lume. Regula după care s-a ghidat în viață: „Niciodată să nu dai explicații, niciodată să nu te plângi”

Eugene Paul Louis Schueller, chimistul care a fondat L’Oréal. „O companie nu înseamnă ziduri și mașini, ci oameni, oameni, oameni, oameni”

Luc Besson, regizorul cu soții frumoase. „Cred că avem o noțiune greșită de film comercial și film intelectual sau artistic. Toate filmele sunt comerciale”

Ioana D’Arc sau Fecioara din Orleans, îngerul păzitor al Franței

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase