Prima pagină Cultura

Pe culmile cruzimii – Experimentele pe oameni

Nicu Parlog | 08.09.2010 | ● Vizualizări: 28169
Pe culmile cruzimii – Experimentele pe oameni     experimente pe oameni, cruzime, tortura, auschwitz, nazism, mengele, himmler, sua, cia, droguri, experimente, incredibil, lagarele naziste, etica, companii transnationale, conspiratii, teoria conspiratiei + zoom
Galerie foto (21)

Simpla idee ca cineva se gandeste la oameni ca la niste cobai, biete vietati inchise in laboratoare, cu destin volatil si viitor incert, pare desprinsa din fabulatiile unei minti bolnave, sau, in cel mai bun caz, dintr-un roman de duzina alimentat de teorii conspirationiste. Credeati cumva ca cea mai inteligenta faptura de pe acesta planeta nu este capabila sa se angajeze in astfel de acte fata de proprii semeni? Ei bine, veti avea mari surprize! Oameni de stiinta, dictatori nebuni, politicieni, companii farmaceutice fara scrupule, servicii secrete, forte armate din toate colturile lumii, cu totii au consfiintit, tacit si fara regrete, tratarea propriilor semeni drept fiinte depersonalizate al caror singur rost pe lume era acela de a le demonstra teoriile aberante, a le cumpara produsele nocive sau chiar de a fi tinte vii pentru ultimele modele de armament.

De la incununarea Creatiei, la cobaiul biped

"Cel mai potrivit obiect de studiu al fiintei umane esteinsasi fiinta umana."
Henry K. Beecher (1904 - 1976), figura importanta in istoriamedicinei care a luat printre primii atitudine impotrivapracticilor non-etice

Etica medicala si drepturile omului, alaturi de codurile siregulile care trebuie urmate de orice medic (Juramantul luiHipocrate, Codul de la Nurenberg, Codul Beaumont etc),interzic in mod clar realizarea experimentelor peoameni. Mai ales cand acestea pun in pericol sanatateapsihica si fizica a persoanei, au efecte secundare necunoscute, sauau loc fara acordul persoanei in cauza.In realitate, cazuistica experimentelor periculoase pe oameni,atat la nivel de individ cat si pe grupuri mari sau chiar natiuni,este atat de bogata in exemple, incat simpla lor enumerare arinclude bibilioteci intregi si kilometri de dosare. Care estemotivul "succesului" unor astfel de abominatii impotriva naturii sia respectului acordat fiintei umane in esenta sa? Raspunsul esteunul simplu si crud.

Inca din cele mai vechi timpuri, culminand, din nefericire, cuvremurile actuale, cei care se aflau la conduceremajoritatii comunitatilor umane au realizat foarte repede ca ceimulti sunt asemenea unui animal mare si orb, cu mii de capete, caretrebuie controlat, fortat, determinat si mai ales exploatat decatre cei putini, puternici si vicleni. In acest scop,eminamente marsav, elitele conducatoare nu s-au sfiit saexperimenteze orice mijloc care duce la controlul si "dresajul" catmai eficient al maselor de oameni. Dar motivele si scopurile lor nuse opresc aici.

Cel putin la ora actuala, mare parte dintre experimentele facutepe oameni au ca scop cresterea veniturilor marilor companiiinternationale - alimentare, medicale, militare, decomunicatii si multe altele. Toate avand ca unic dezideratidentificarea (cu ajutorul experimentelor) a celor mai eficientemijloace prin care omenirea in ansamblul ei, trebuie transformatasi nivelata intr-o masa amorfa de consumatori avizi.

In plus, in cercurile oamenilor de stiinta care deservesc marilecompanii transnationale se crede in mod deliberat, ca celmai bun "animal de laborator" ramane tot omul. Niciunreprezentant al regnului animal nu prezinta complexitateafiziologiei si psihicului uman. Acest motiv, suficient in opiniaunora, a fost decisiv in alegerea de a se efectua diverseexperimente, unele de o cruzime inimaginabila. Mariajul nefastintre finantarea cercetarii stiintifice si politica, care sta labaza experimentelor pe oameni, a fost ilustrat cum nu se poate maibine de catre biologul Rupert Sheldrake intr-un citat ramascelebru:

"Indiferent de perioadele istorice si de regimurile politicepe care le-a parcurs omenirea de-a lungul secolelor, stiinta a fostintotdeauna o ramaura exclusivista, elitista si nedemocratica.Situatia din prezent a ramas in linii mari neschimbata,toate comitetele si forurile care finanteaza cercetareastiintifica sunt aceleasi care stabilesc cu exactitate ce anume sase studieze, decizii care se iau fara intuitia,creativitate, curiozitatea sau inspiratia echipelor de oameni destiinta implicate in activitatea de cercetare. Lucrurile stau chiarmult mai rau. Puterea acestor comitete este concentrata din ce ince mai mult in mainile oamenilor de stiinta care au intrat inpolitica, a diversilor agenti guvernamentali, si mai ales inmainile reprezentantilor marilor corporatii internationale. Ca safiu explicit: Cine da banul, spune ce si cum trebuiecercetat! Sa nu ne mai facem iluzii ca in domeniulcercetarii stiintifice mai exista libertate de expresie saudeziderate etice si morale".

Apogeul Holocaustului

"Scopul final al lagarelor de concentrare naziste era acelade a fi adevarate laboratoare imense destinate experimentelor peoameni."
Wolfgang Eckhart, profesor de Istorie a Medicinei la Universitateadin Heidelberg

Nivelul experimentelor si torturilor umane petrecute inlagarele naziste a fost unul inimaginabil, care aculminat cu abominatii, umiliri si degradari ale fiintei umane carear face sa paleasca chiar si cruntele torturi ale Inchizitieimedievale. Cu o metodica, rigoare si meticulozitate potrivite unorcauze mai bune, destinele, sanatatea si vietile a milioane deoameni au fost mutilate in laboratoarele secrete ale celui de-altreilea Reich.

Dureroasele si macabrele experimente s-au concretizat inmoarte, mutilare, desfigurare si sechele pe viata. LaAuschwitz si in alte lagare celebre, prizonierii selectati erausupusi unor teste al caror scop declarat era acela de a ajutapersonalul Wehrmacht-ului pe timp de razboi, a dezvolta noi arme, astudia recuperarea soldatilor raniti si, nu in ultimul rand, aalimenta ideologiile rasiale sustinute de regimulnazist.

Una dintre categoriile de prizonieri care au fost cel mai adeseasupuse experimentelor a fost aceea ahomosexualilor, doctorul Carl Vaernet initiind peatunci un proiect personal in urma caruia spera sa-i transforme pehomosexuali in oameni normali prin intermediul torturii.

Homosexualii nu au fost singurii supusi torturilor,sinistrul doctor Josef Mengele (1911 - 1977) fiind fascinatde experimentele pe gemeni: intr-un singur an, si-a aplicatteoriile pe numai putin de 1.500 de perechi de gemeni, doar 200dintre acestia supravietuind cumplitelor experimente.

Cum evreii, slavii sau tiganii erau consideratisub-oameni, care aveau tot atatea drepturi precum o insecta, inlagarul de la Ravensbruck, aceste categorii au avut parte de celemai dureroase torturi experimentate pe fiintele umane in cel de-aldoilea Razboi Mondiale. In acest lagar, sub scopul declarat albeneficiului Luftwaffe (Fortele Aeriene), s-a "studiat"fara anestezic, transplantul de organe de la un om laaltul. In urletele agonizante ale nefericitelor victime,"cadre medicale" cu urechile acoperite de casti, pentru a nu fideranjate de tipetele sfasietoare, performau transplantul de piele,muschi, oase, maduva si nervi. Ca rezultat al operatiilor fara unstrop de anestezic, victimele sufereau dureri atroce prelungite inagonii de durata, mutilari si dizabilitati permanente.

In anul 1941, tot pentru gloria Fortelor Aeriene Germane,"savantii" de la Dachau si Auschwitz-Birkenau au efectuatexperimente destinate studierii si tratarii hipotermiei.Circa 100 de prizonieri de diferite nationalitati au fostdezbracati complet si aruncati in bazine cu apa rece, unde au fostfortati sa stea pana la 5 ore. Altii au fost tinuti fara haineiarna, in zapada, la o temperatura medie de minus 6 grade Celsius.Unii, mai norocosi, au primit ingrijiri medicale, deoarece Reich-uldorea sa experimenteze si sa descopere cele mai eficiente metode detratare a hipotermiei, dat fiind iminentele lupte pe timp de iarnade pe Frontul de Est.

Nici temuta malarie nu a scapat din planurile doctorilornebuni aflati in anturajul lui Hitler. La Dachau, peste1.000 de prizonieri au fost infestati in mod deliberat cu malarie,pentru ca medicii germani sa aiba cobaii necesari descoperirii unuitratament eficient. Führer-ul credea ca soldatii sai vor ajunge salupte si in Africa ecuatoriala pentru instaurarea celui de-altreilea Reich.

In decursul lunilor iulie, august si septembrie 1944, Dr. HansEppinger a fost obsedat de gasirea unei modalitati prin care satransforme apa sarata a marii in apa potabila. In acest scop, aselectat de la Dachau un esalon de 90 de tigani, pe carei-a infometat si insetat intentionat. Grupul de rromi torturati defoame si, mai ales, de sete au primit de baut doar apa demare. Majoritatea au murit in dureri atroce, iarsupravietuitorii deshidratati au lins dimineata roua depusa pepodele...

Otravurile diverse nu au scapat nici ele din atentia calailor innumele stiintei. La Konzentrationslager Buchenwald, sefiiarmatei germane doreau sa aprofundeze efectele diferitelorsubstante toxice asupra organismului uman. Prizonierilorli se administra otrava in mancare sau erau impuscati cu gloanteotravite. Imediat, erau supusi autopsiilor pentru a se observaefectul diferitelor genuri de otrava. Dr. Carl Clauberg i-a sugeratodata lui Heinrich Himmler, Reichsführer al SS-ului, ca solutia casub-oamenii sa nu se mai inmulteasca poate veni sub formasterilizarii. Liderul nazist a fost cum nu se poate maiincantat.

Un numar total de peste 400.000 de evrei si tigani aufost sterilizati cu forta prin intermediul radiatiilor,chirurgiei sau a diverselor substante experimentale. Metodafavorita de sterilizare a constat in expunerea organelor genitaleale detinutilor la radiatii crescute. Intreaga actiune nu dura maimult de 3 minute. Cei si cele care nu mureau in urma sterilizarilorfortate sufereau mult timp de sangerari vaginale, cancer de coluterin, cancer testicular sau puternice dureri abdominale.

Liderii nazisti voiau sa afle pe cale directa si efectulbombelor incendiare asupra organismului uman. In acestscop, in lagarul de la Buchenwald, peste anumite loturi deprizonieri au fost aruncate cantitati de fosfor, dupa carenefericitelor victime li s-a dat pur si simplu foc.

Lagarele de la Sachsenhausen-Oranienburg si Natzwiller au servitdrept laboratoare pentru medicii germani care doreau sa descoperecele mai eficiente tratamente pentru ranile produse detemutul gaz mustar. Subiectii alesi au fost expusiintentionat periculoasei substante chimice, epiderma lor suferindrani oribile produse de arsuri.

Abominatile petrecute in lagarele nazismului au duis la asanumitul "Proces al Doctorilor" in care au fost judecati medicii sicercetatorii care au condus cumplitele experimente. Dupa proces,s-a adoptat Codul de Etica Medicala de la Nurenberg.

Adevaruri pe care S.U.A. nu vrea sa le cunosti

"Guvernul Statelor Unite a facut ceva gresit, ceva profundgresit din punct de vedere moral. Este un ultraj adusangajamentului nostru fata de integritatea si egalitatea tuturorcetatenilor."
Fragment din discursul presedintelui american Bill Clinton, 16 mai1997, prin care acesta isi cerea scuze celor 8 supravietuitori aiExperimentlelor de la Tuskegee, prin care intre 1932 si 1972, 399persoane de culoare au fost infectate intentionat cu sifilis.

Cea mai avansata democratie, cel mai puternic stat si taramulfagaduintei pentru multi fii ai norocului din intreaga lume, S.U.A.ascund o serie de adevaruri deranjante pentru establishment-ul dela Washington D.C., precum si pentru orice mandru cetateanamerican. Conform datelor remise de numerosi istorici sicercetatori, mare parte din experimentele pe oamenipetrecute pe teritoriul american sunt ilegale, lipsite de eticaelementara si efectuate fara stirea si consintamantul subiectilorumani.

Experimentele americanilor au constat in infectareadeliberata a oamenilor cu boli grave (in acest sens existasi teoria conspirationista referitoare la SIDA), expunereacu buna stiinta la efectele armelor chimice si biologice,injectarea cu substante chimice toxice, radioactive (vezipremisa peliculei din 2010 Edge of Darkness) sauhalucinogene (C.I.A. nu ar fi straina de raspandirea traficului siconsumului de droguri in randul populatiei americane de culoare,incepand cu a doua jumatate a secolului XX), experimenteale interogarii sub diverse forme de torturi (vezi cazulrecent al prizonierilor afgani din Guantanamo Bay), teste cusubstante care afecteaza mintea si psihicul uman, alaturi de altepractici reprobabile.

Experimentele americane sunt cu atat mai grave cu cat multedintre ele au fost efectuate pe copii si pe persoane cudizabilitati mentale. O mare parte a subiectilor au fostprizonieri de razboi detinuti de U.S. Army sau persoane de culoareextrem de sarace. Deseori, medicii le-au promis oamenilor bolnavica vor primi tratament adecvat pentru afectiunile de care sufereau,bietele victime neavand habar ca sunt "bancuri vii de probe" pentrusubstante chimice periculoase.

Multe dintre macabrele experimente au fost sponsorizatede guvernul Statelor Unite, de C.I.A. si alte servicii secrete saude U.S. Army. Expetimentele au avut un caracter secret,informatiile despre ele parvenind la multi ani de la efectuareaacestora. Protestele opiniei publice americane au dus la numeroaseanchete si audieri, alte foruri implicate fiind ComitetulBisericilor, Comisia Rockefeller si Advisory Comitee on HumanRadiation Experiments. Protestele oamenilor obisnuiti nu au fostdecat banale furtuni in pahare cu apa.

La nivelul anului 2010, nici macar un singur cercetator sauoficial din cadrul U.S. Government nu a fost condamnat pentruexperimente asupra oamenilor. Multe dintre victime nu au primitnici pana in prezent compensatii si despagubiri, in majoritateacazurilor oficialii americani negand cu inversunare ca au vreunamestec in dramele individuale traite de acesti nefericiti aisortii.

Nici copii nu au fost crutati!

"Niciun document care se refera la experimente pe oameni sicare poate provoca reactii adverse din partea opiniei publice saupoate duce la urmariri penale, nu trebuie facut public."
Extras din regulamentul de ordine interioara al Comisiei pentruEnergie Atomica a S.U.A, votat pe data de 17 aprilie 1947

Ororile indreptate impotriva copiilor au aparut tot inlaboratoarele reci ale lagarelor naziste. Nenumarati copiicare au avut nenorocul sa se nasca intr-o rasa si etnie care nucorespundea criteriilor aberante ale ideologilor nazisti, au fostsupusi, cot la cot cu proprii parinti, tratamentelor umilitoare sidegradante.

Nici jandarmul "democrat" mondial nu s-a lasat mai prejos inprivinta transformarii pruncilor in cobai umani. In anul 1953, inUniversitatea Iowa, mai multor femei insarcinate li s-aadministrat iod radioactiv, pentru a se studia peembrionii avortati ulterior, in ce stadiu al expunerii se afla,precum si cantitatile de substanta radioactiva care au trecut debariera placentara. Inainte de macabrul experiment, sponsorizat deComisia pentru Energie Atomica a S.U.A., cercetatorii lipsiti decele mai elementare urme de mila si compasiune, au administrat unuilot de nou nascuti, iod radioactiv, la doar 36 ore de la nastere.De ce au facut asta?

Conform propriilor declaratii, pentru ca erau, pur si simplu,curiosi sa masoare concentratia substantei radioactive din glandeletiroide ale pruncilor. Iodul, dupa administrare, se concentreaza inglanda tiorida. Daca este sub forma radioactiva, va distrugeglanda. Copii au fost afectati pe viata, fapt care nu i-aimpresionat pe cei din spatele experimentului.

In anul 1895, pediatrul Henry Heiman a infectatintentionat cu gonoree doi baieti intarziati mental.Pediatrul dorea sa studieze efectele gonoreei la copii.

Doctorul japonez Hideyo Noguchi, care lucra pentru RockefellerInstitute for Medical Research, a injectat cu sifilis 146copii dintr-un spital. A fost dat ulterior in judecata deparintii unora dintre victimele sale, dar nu a stat nici macar o zila inchisoare, multumita relatiilor sale sus-puse.

Mai aproape de zilele noastre, in anul 2004, un articoldin Pediatrics, sustinea ca embrionii umani pot fi supusiexperimentelor inca din perioada intrauterina, deoarecediviziunea celulara, activitatea metabolica si evolutia hormonalapot fi influentate prin diferite substante. Cu acest deziderat pefrontispiciu, experimentele cu substante chimice pe copii de oricevarsta au capatat un nou imbold.

Anchetele jurnalistice efectuate in Statele Unite au venit curezultate socante. Astfel, intre anii 1988 si 2001, un grupde 465 copii orfani au fost infestati cu virusul HIV,copii sfarsind drept cobai ai medicamentelor experimentale pentrutratamentul SIDA. Peste un an, in 2005, American Chemistry Councila alocat catre Environmental Protection Agency suma de 2,1 milioane$ pentru a studia modul in care copii pana in 3 ani, care inghitsau inhaleaza substante chimice, sunt afectati ulterior deacestea.

American Chemistry Council ajunge, asadar, sa actioneze inacelasi mod in care compania IG Farben deservea companiilefarmaceutice ale Germaniei naziste. Forul american a fostacuzat ca functioneaza ca un grup de fatada pentru companiimultinationale precum Bayer (intamplator sau nu, membru alIG Farben), British Petroleum, Chevron, DuPont, Dow, Exxon,Honeywell si Monsanto. Studiile efectuate au stabilit ca uneledintre produsele chimice ale acestor companii au efecte negative petermen lung, atat asupra copiilor, cat si asupra adultilor.

In incheiere, ca o ironie amara, Environmental Protection Agencya tratat copii ca pe niste adevarati cobai, din simplul motiv camicutii apartineau unor grupuri minoritare sau familii lovite desaracie. In schimbul copiilor alesi pentru teste cusubstante chimice, EPA oferea familiilor, pentru fiecarecopil, suma fixa de 970 $, o camera video ieftina, un tricou cuinsemnele companiei si o diploma de apreciere din parteacompaniei.

Ce mai ramane de comentat?

*

CITESTESI: