Home » D:News » Doua treimi din teritoriul Romaniei vor avea de suferit de pe urma eroziunii solului

Doua treimi din teritoriul Romaniei vor avea de suferit de pe urma eroziunii solului

Doua treimi din teritoriul Romaniei vor avea de suferit de pe urma eroziunii solului
Publicat: 05.03.2008
Nicolae Maracine, directorul general al Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare a precizat ca in prezent din cauza eroziunii solului pierdem anual cantitati importante de sol fertil, care este dus de apa in reteaua hidrografica a tarii.

Acesta a declarat ca ar trebui demarate cat mai urgent lucrari de amenajare de suprafata pentru combaterea eroziunii solului, amenajare de torenti, realizarea unei infrastructuri de drumuri agricole, precum si lucrari pe bazinele hidrografice pentru retinerea apei.
“Combaterea eroziunii solului ar trebui sa devina o prioritate pentru Romania in cel mai scurt timp, intrucat, la ora actuala, doua treimi din teritoriul tarii este supus acestei agresiuni climatice. Avem nevoie de un program national de combatere a eroziunii solului, pentru ca vom ajunge sa nu mai avem apa pentru irigatii. Trebuie sa gasim urgent solutii pentru a ne mari capacitatea de absorbtie a apei de suprafata, pentru ca altfel vom fi nevoiti sa accesam rezerva intangibila de apa din subteran", a declarat Maracine, informeaza ROMPRES.

Reprezentantul ANIF a precizat ca eroziunea solului va afecta si reteaua de izvoare, intrucat, nefiind retinuta apa pe versanti, in sol, vor seca cea mai mare parte a izvoarelor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase