Home » D:News » Incalzirea climei duce la disparitia unor pasari din Anglia

Incalzirea climei duce la disparitia unor pasari din Anglia

Incalzirea climei duce la disparitia unor pasari din Anglia
Publicat: 04.08.2008
Schimbarile climatice recente au dus la disparitia din Marea Britanie a unora dintre cele mai rare specii de pasari din avifauna acestei tari, conform studiilor si estimarilor anuale ale ornitologilor britanici.

In ultimii 25 de ani, numarul sturzilor de iarna, a sturzilor rosii si al corcodeilor de iarna, care obisnuiau sa migreze in Anglia si Scotia a scazut simtitor, odata cu cresterea generala a temperaturilor.
Cu toate acestea, succesiunea recenta de veri fierbinti si ierni moderate au dus la cresterea numarului unor specii de pasari care viziteaza Mare Britanie din Europa continentala, cum ar fi egreta mica si silvia de padure.
Expertii care au studiat modificarea populatiilor de pasari in cadrul a 42 specii rar clocitoare in Marea Britanie, intre anii 1980-2004, au autentificat modificarile aduse in componeta aviafaunei britanice de catre schimbarile accelerate ale climei.

Dr. Richard Gregory din cadrul Royal Society for the Protection of Birds declara:
“Documentele noastre arata modul ireversibil in care fauna locala a fost afectata de schimbarile climaterice. In prezent, unele zone protejate din sudul Angliei prezinta un climat aproape mediteranean.”
Pe de alta parte, pasarile native din insulele britanice au fost fortate sa-si paraseasca habitatele din cauza incalzirii globale.
Un astfel de caz este si cel al sturzilor rosii, care erau in trecut vizitatori frecventi in timpul iernii. In anul 1980, traiau 88 de perechi in Anglia, pentru ca, in prezent, sa mai supravietuiasca doar cateva perechi in Scotia si nordul Angliei.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase