Home » D:News » Pentagonul cauta telepati

Pentagonul cauta telepati

05.19.2009
Pentagonul cauta telepati
Uitati de statiile emisie-receptie prin satelit de pe campul de lupta, de PDA-urile de razboi si chiar de semnalele infanteriste. Atunci cand soldatii viitorului vor dori sa comunice, isi vor citi reciproc gandurile.

Sau cel putin, asa nadajduiesc cercetatorii diviziei stiintifice a Pentagonului, Darpa. In urmatorul an fiscal, agentia va aloca o suma de patru milioane de dolari, necesara demararii programului denumit “Silent Talk” (Comunicare Muta). Scopul proiectului este acela de a studia si a obtine posibilitatea comunicarii neconventionale dintre indivizi pe campul de lupta, prin analizarea semnalelor neuronale. O suma similara a fost cheltuita anul trecut de armata SUA in investigarea potentialului telepatiei mediate de computer.

Inainte de a fi vocalizat, un enunt exista in minte sub forma unor semnale specifice. Darpa isi propune sa dezvolte tehnologia care sa detecteze aceste semnale ale “pre-vorbirii”, sa le analizeze si sa le transmita ca atare, selectiv, unui interlocutor. Divizia planuieste sa utilizeze electroencefalograma pentru citirea undelor cerebrale.

Proiectul isi propune trei mai obiective. In primul rand, incercarea cartografierii tiparelor cerebrale ale unei persoane din punct de vedere al comunicarii. Apoi, sa verifice daca aceste tipare pot fi generalizate – adica daca ele sunt caracteristice tuturor indivizilor umani. Iar in final, sa construiasca un prototip capabil sa decodeze semnalul si sa il transmita pe o raza limitata. Telepatia ar putea avea avantaje foarte importante pe campul de lupta, inchegand mai bine trupele si sprijinind misiunile strategice.

 

Sursa: Wired

CITESTE SI: