Home » D:News » O noua victorie contra virusului HIV

O noua victorie contra virusului HIV

O noua victorie contra virusului HIV
Publicat: 07.09.2009
La putin peste un an de la stoparea experimentarii de noi vaccine contra HIV, din cauza ineficientei si gradului mare de pericol al acestora, revista Science anunta descoperirea a doi noi si puternici anticorpi, activi impotriva unui numar ridicat de tulpini ale virusului aflate in circulatie.

Siglele care identifica cele doua molecule sunt PG9 si PG16: este vorba despre primii anticorpi cu “spectru larg” identificati in ultimii zece ani si tot primii, la modul absolut, care au fost izolati la indivizi proveniti de pe continentul african, locul unde se inregistreaza cel mai ridicat numar de noi infectii. Nu numai ca cele doua molecule reactioneaza la 75% din tulpinile de HIV testate, dar par a fi capabile sa blocheze virusul la concentratii mult mai scazute fata de ceilalti anticorpi identificati anterior. 
Meritul descoperirii apartine network-ului stiintific international Iavi, alcatuit din peste zece intitute si centre de cercetare. Autorii studiului, coordonati de Dennis Burton de la Scripps Research Institute din La Jolla (California), au descoperit experimental ca PG9 si PG16 recunosc un asa-numit “motiv recurent” al unei proteine a virusului: o secventa de aminoacizi foarte “conservatoare” (adica una care nu suporta mutatii, regasindu-se neschimbata in multe tipuri de Hiv), si destul de usor de atacat.
Sursa: Galileo
 

CITESTE SI:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase