Home » Descopera in Romania » Dacă ajungeţi în acest oraş din România, nu trebuie să rataţi noua distracţie: plimbări unice cu barca

Dacă ajungeţi în acest oraş din România, nu trebuie să rataţi noua distracţie: plimbări unice cu barca

Dacă ajungeţi în acest oraş din România, nu trebuie să rataţi noua distracţie: plimbări unice cu barca
Publicat: 04.06.2017
Plimbările cu barca pe canalul Bega au devenit noua atracţie pentru turiştii care ajung în Timişoara. Pe o porţiune de şapte kilometri parcurşi cu bărcile cu vâsle, vizitatorii pot admira frumuseţile Timişoarei, de la clădiri vechi, la peisaje sălbatice.

Directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului şi Dezvoltarea Turismului în Timiş, Delia Barbu, a propus, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, un traseu inedit, pe apă, la ieşire din Timişoara, respectiv o plimbare cu barca pe canalul Bega, pe o porţiune de aproximativ şapte kilometri, scrie Mediafax.

„Vrem să promovăm potenţialul turistic. Canalul Bega ne oferă oportunitatea de a face turism şi de a promova zona noastră. Am ales o drumeţie pe apă, o excursie care se poate face pe parcursul a trei, patru ore, aproape de oraş, pe canalul Bega. Este vorba despre porţiunea dintre Remetea şi Ghiroda, de aproximativ şapte kilometri, unde există monumente istorice, locuri de şes. Puteţi face acest lucru vâslind, în barcă. Genul acesta de ieşiri nu sunt doar pe canalul Bega, se pot face şi pe Timiş, şi pe Mureş”, a declarat Delia Barbu.

O astfel de excursie costă circa 90 de lei de persoană, iar participanţilor li se oferă vâsle, bărci şi veste de salvare, plus ghidajul. Se poate vâsli în bărci de şapte persoane, dar turiştii au şi alternativa unui canoe cu două locuri.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Timiş, peisajele de pe traseul cuprins între localităţile Remetea şi Ghiroda sunt sălbatice, putând fi admirate plante de baltă, nuferi, trestii, specii de iris, dar şi pescăruşul albastru, stârcul cenuşiu sau egrete.

De asemenea, se pot face opriri pe traseu, în apropierea siturilor arheologice sau a conacelor din zonă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Într-un oraş din România se va construi un nou sens giratoriu suspendat. Care este acesta

NOAPTEA MUZEELOR 2017: peste 200 de muzee şi organizaţii partenere. Lista şi programul instituţiilor din toată ţara

Instalaţie urbană uriaşă din aţă şi peste 1.500 de cuie bătute în lemn, într-un parc din Timişoara – GALERIE FOTO

Un iluzionist din Timişoara a levitat deasupra unui tir de 13 tone, aflat în mers, fără şofer – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase