Home » Descopera in Romania » Decizia Guvernului în privinţa Castelului Bánffy, devenit faimos în urma Festivalului Electric Castle

Decizia Guvernului în privinţa Castelului Bánffy, devenit faimos în urma Festivalului Electric Castle

Publicat: 29.09.2017
Decizia Guvernului în privinţa Castelului Bánffy, devenit faimos în urma Festivalului Electric Castle
Castelul Bánffy din comuna Bonţida, judeţul Cluj, unde are loc festivalul de muzică Electric Castle, va fi reabilitat din fonduri europene; valoarea finanţării este de 20 de milioane de lei, iar lucrările vor dura 42 de luni, a anunţat, joi, Ministerul Dezvoltării Regionale.
Investiţia este finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, cu o valoare totală de aproximativ 20 de milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de peste 19 milioane de lei.
 
Cu o durată de 42 de luni, proiectul presupune restaurarea obiectivului de patrimoniu, ceea ce va determina creşterea numărului de turişti în zonă şi dezvoltarea economică locală.
 
Festivalul de muzică Electric Castle se desfăşoară în fiecare an, din 2013, la castelul Bánffy, din satul Răscruci, comuna Bonţida. Numărul participanţilor la festival a crescut cu fiecare ediţie, trecând de 100.000, în 2016.
 
Castelul din satul Răscruci, administrat de Consiliului Judeţean Cluj, face parte din ansamblul arhitectural Bánffy de la Bonţida. Monumentul a fost construit în stil neoclasic eclectic şi este împrejmuit de un domeniu folosit în epocă drept reşedinţă de vară a familiei Banffy. În prezent, castelul se poate vizita la cerere.
 
Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele operaţionale implementate în România, cofinanţate din fondurile europene structurale şi de investiţii şi gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), în calitate de Autoritate de Management.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase