Home » D:News » Ce mâncare provoacă cel mai des intoxicaţii alimentare? Răspunsul este surprinzător

Ce mâncare provoacă cel mai des intoxicaţii alimentare? Răspunsul este surprinzător

Publicat: 06.02.2013
Ce mâncare provoacă cel mai des intoxicaţii alimentare? Răspunsul este surprinzător
Maioneza, carnea sau laptele sunt unele dintre alimentele despre care ştim că duc cel mai des la apariţia problemelor digestive, atunci când nu sunt păstrate la rece. Cu toate, acestea, un nou studiu arată că cele mai dese cazuri de intoxicaţii alimentare sunt cauzate de legumele cu frunze verzi, precum salata.

Studiul estimează că din 1998, până în 2008, 1.451 de americani au murit din cauza intoxicaţiilor alimentare. Carnea a fost responsabilă pentru 28,7% dintre aceste decese, lactatele (dar şi ouăle) au cauzat 14,5% morţi, în timp ce consumul de legume a dus la 16,4 decese. 

Cu toate acestea, mai bine de jumătate dintre toate intoxicaţiile alimentare au fost cauzate de legume, care în cei 10 ani au îmbolnăvit 4,9 milioane de oameni. Legumele cu frunze verzi, precum spanacul, au fost în capul „listeide acuzaţi”, cauzând 2,1 milioane de cazuri de îmbolnăviri. Prin comparaţie, doar 3,4%  (adică 330.981 de îmbolnăviri) din cele 9,6 milioane de cazuri de intoxicaţii au fost cauzate de consumul de crustacee. 

Autorii studiului au explicat totuşi că riscul de îmbolnăvire este destul de mic şi că cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem pentru a ne apăra de intoxicaţiile alimentare este acea de a ne asigura că alimentele au fost spălate înainte de preparare. 

Sursa: NY Times

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase