Şansele crescute de a fi homosexual apar ca urmare a unui răspuns imunitar al mamei în momentul în care aceasta este însărcinată. Această reacţie a sistemului imunitar, care creşte odată cu numărul sarcinilor, acţionează în partea din creierul fătului asociată cu orientarea sexuală.
Studiul a fost realizat pe 1.000 de bărbaţi şi au fost incluşi şi subiecţi adoptaţi sau care au fost crescuţi împreună cu fraţii sau surorile vitrege.
Astfel, s-a constatat că numărul de fraţi vitregi nu afecta orientarea sexuală, dar că numărul de fraţi biologici influenţa acest aspect, chiar şi atunci când fraţii biologici erau crescuţi separat.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Brock din Ontario susţin că acest lucru indică influenţa naturii asupra sexualităţii. Specialiştii au ajuns la concluzia că fiecare naştere a unei femei creştea şansele ca fătul să fie homosexual cu o treime.
Se presupune că atunci când o femeie este însărcinată cu un făt de sex masculin ea produce anticorpi care atacă o parte partea din creier care controlează sexualitatea copilului nenăscut. Puterea acestui răspuns imunitar al mamei pare să crească odată odată cu fiecare făt de sex masculin pe care ea îl poartă.
În schimb, oamenii de ştiinţă nu au găsit nicio legătură directă între fetele care au multe surori şi predispoziţia lor spre homosexualitate.
Sursa: Telegraph