Cinci dintre cele mai amuzante nume de cod date de serviciile secrete unor înalţi demnitari

25 07. 2015, 09:12

Cu toate acestea, numele de cod în sine nu au fost niciodată păstrate secrete. Acestea aveau, de cele mai multe ori, o legătură cu o trăsătură de personalitate a persoanei protejate de ofiţerii de securitate.

Frank Sinatra – ”Napoleon”

Cu toate că Frank Sinatra obişnuia să petreacă mult timp alături de familia Kennedy, preşedintele Nixon a fost cel care artistul să primească un nume de cod şi protecţie ocazională.

Ronald Reagan – ”Biciul”

Pasiunea preşedintelui Reagan pentru ferme, dar şi cariera sa de actor în filme Western i-au asigurat numele de cod ”Biciul”. Larry Rowlett, un membru al gărzii de protecţie a lui Reagan a recunoscut că ofiţerii de securitate obişnuiau să-i spună ”Biciul” şi în faţă, preşedintele amuzându-se pe seama numelui de cod.

Ted Kennedy – ”Arsura”

Lui Ted Kennedy i se spunea adesea ”leul din Senat”, însă, în timpul campaniei prezidenţiale pentru alegerile din 1980 a primit numele de cod ”Arsura”.

Prinţul Charles – ”Unicornul”

Demnitarii străini veniţi în vizită primeau, de asemenea, nume de cod. În cazul prinţului Charles al Marii Britanii, acesta a fost ”Unicornul”, un simbol folosit adesea de britanici.

Papa Ioan Paul al II-lea ”Halo”

Din motive lesne de înţeles, numele de cod al Papei a fost ”Halo” sau ”Aurora”.

Sursă: Mental Floss