Home » D:News » Pare neobişnuit, dar unii bărbaţi rămân abstinenţi până la căsătorie. Specialiştii au aflat motivul, dar şi urmările PERICULOASE

Pare neobişnuit, dar unii bărbaţi rămân abstinenţi până la căsătorie. Specialiştii au aflat motivul, dar şi urmările PERICULOASE

Publicat: 01.11.2015
Jucătorul american de rugby Russel Wilson şi prietena lui, cunoscuta cântăreaţă Ciara, au anunţat că vor rămâne abstinenţi până la data căsătoriei. Acest tip de jurământ a fost foarte întâlnit de-a lungul istoriei mai ales în cazul femeilor, nefiind, însă, o obligaţie asumată de partea masculină.

Russel Wilson promovează, în acest fel, un model de viaţă ce include atât abstinenţa sexuală, cât şi un stil de viaţă sănătos, susţinut prin alimentaţie atent supervizată şi mult sport. Datorită celebrităţii sale, lui Wilson nu i se poate contesta masculinitatea, deşi jurământul pe care l-a făcut poate părea neobişnuit pentru zilele noastre.

Russel Wilson şi Ciara / Sursa foto: Hepta

De exemplu, în Statele Unite ale Americii se estimează că, până la vârsta de 21 de ani, 85% dintre bărbaţi şi 81% dintre femei au avut o viaţă sexuală activă înainte de a se gândi la căsătorie. În această ţară, vârsta medie la care tinerii îşi unesc destinele este de 27 de ani în cazul femeilor şi 29 de ani la bărbaţi. Cu toate acestea, încă există cupluri care fac jurământul castităţii, pentru a rămâne abstinenţi până la data căsătoriei.

Majoritatea acestor persoane iau această decizie în perioada liceului, semnând un act simbolic sau dăruindu-şi unul celuilalt un inel „de puritate”. Antropologii care au cercetat acest fenomen au ajuns la concluzia că fetele tinere sunt cele care vin cu ideea depunerii jurământului, însă despre comportamentul părţii masculine se cunosc prea puţine informaţii.

În anul 2008, sociologul Sarah Diefendorf a întreprins un studiu pe un grup de 15 tineri, membri ai Bisericii Evanghelice Americane. Grupul se numea „The River” şi era compus în mod exclusiv din băieţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, care se susţineau reciproc în privinţa deciziei lor de a rămâne abstinenţi până la data căsătoriei. Membrii grupului trăiau după un cod strict, bazat pe abstinenţă, dar care nu excludea activităţi caracteristice vârstei lor, cum sunt competiţiile de jocuri video. Băieţii exludeau în mod total discuţiile despre sex, considerând această activitate ca fiind sacră, un dar venit de la Dumnezeu. În concepţia lor, sexul urma să devină o obişnuinţă de-abia după momentul căsătoriei, iar toate tentaţiile care apăreau până în acel moment trebuiau eliminate cu înverşunare. În acest sens, plăcerile trupeşti urmau să fie anihilate, ele având un caracter „demonic”.

Fiecare membru al grupului trebuia să-şi aleagă un coleg, care îl ajuta să reziste tentaţiilor ce apăreau la fiecare pas. De exemplu, un astfel de partener supraveghea căutările pe internet ale colegului său, pentru a se asigura că acesta nu va accesa site-uri cu conţinut pornografic. Un altul comunica prin intermediul sms-urilor cu colegul său, implicându-se în discuţia acestuia cu prietena lui, fiind convins, astfel, că cei doi se comportă „regulamentar”. Printr-un asemenea comportament, membrii „The River” considerau că-şi vor menţine puritatea, pentru a se bucura apoi de toate plăcerile ce urmau să apară odată cu depunerea jurământului de cununie, în faţa altarului.

Ce s-a întâmplat cu respectivii băieţi după ce s-au căsătorit? În anul 2011,  Sarah Diefendorf a aflat răspunsul, revenind printre membrii grupului. Situaţia găsită nu a fost, însă, una foarte fericită. Chiar dacă majoritatea foştilor subiecţi erau căsătoriţi în acel moment, toţi aceştia se confruntau cu inhibiţii privind viaţa lor sexuală, alături de noile lor partenere. Mai mult decât atât, proaspeţii căsătoriţi erau implicaţi în relaţii extraconjugale.

Sursa: IFL Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase