Home » D:News » Top 5 cele mai frecvente probleme de sănătate la nivel global

Top 5 cele mai frecvente probleme de sănătate la nivel global

Top 5 cele mai frecvente probleme de sănătate la nivel global
Publicat: 19.01.2016
Studiul realizat în 22 de ţări pe un eşantion de 27.000 de respondenţi arată că pe primul loc s-ar afla răceala, gripa şi durerile în gât.

Un studiu online realizat recent de GfK arată că jumătate din populaţia globului a suferit de răceală în ultimele 12 luni, iar peste un sfert dintre cei chestionaţi acuză suferă de insomnie sau de tulburări ale somnului. Studiul, realizat pentru a analiza stările de disconfort fizic experimentate în ultimele 12 luni, a fost realizat pe un eşation de 27.000 de persoane din 22 de ţări.

La nivel internaţional, cele mai comune cinci afecţiuni în ultimele 12 luni sunt răceala (care a fost asociată cu tuse, dureri în gât, infecţii ale tractului respirator superior) sau gripa şi a fost raportat de peste jumătate dintre ei, probleme cu somnul (27%), dureri musculare sau articulare din cauza unei accidentări sau a efortului excesiv (25%), probleme cu greutatea în exces (21%) şi migrene sau dureri de cap severe (21%).

Topul celor mai frecvente afecţiuni este următorul:

Locul 1 – Răceli, gripă şi dureri în gât (51% dintre respondenţi);
Locul 2 – Insomnie sau tulburări ale somnului (27% dintre respondenţi);
Locul 3 – Dureri musculare sau articulare (25% dintre respondenţi);
Locul 4 – Probleme cu greutatea în exces (21% dintre respondenţi);
Locul 5 – Migrene sau dureri de cap severe (21% dintre respondenţi).


Mai multe persoane din Cehia şi din Rusia decât din ​​celelalte ţări studiate au suferit de răceală sau de gripă în ultimele 12 luni, situându-se la 67%, respectiv 62%. La polul opus, America şi Japonia se confruntă cel mai puţin cu stările gripale (ambele, situându-se la 39%). Când vine vorba de insomnie, Suedia are cel mai mare procent de persoane afectate (41%), urmată de Cehia şi Turcia (ambele cu 40%). Naţiunea a cărei populaţie se bucură de cel mai bun somn nocturn este Japonia, acolo unde doar 13% semnalează tulburări de somn.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase