Home » D:News » Algoritmul folosit de armata americană pentru a-şi ghida dronele. 4.000 de oameni au fost UCIŞI

Algoritmul folosit de armata americană pentru a-şi ghida dronele. 4.000 de oameni au fost UCIŞI

Algoritmul folosit de armata americană pentru a-şi ghida dronele. 4.000 de oameni au fost UCIŞI
Publicat: 22.02.2016
În presa din SUA se spune că cea mai importantă problemă cu care se confruntă serviciile secrete americane este aceea că nu pot identifica cu exactitate militanţii pakistanezi, deoarece aceştia se amestecă cu restul populaţiei

O dronă americană ghidată de un algoritm special a ucis câteva mii de civili, în timpul misiunii pe care o efectua în Pakistan. S-a spus despre acest eveniment că a fost raportat de serviciile secrete americane, însă oamenii de ştiinţă susţin că nu s-a întâmplat tocmai aşa.

Este ştiut faptul că armata americană foloseşte drone, de mai bine de un deceniu, pentru ataca militanţii din Pakistan. Până în momentul de faţă, nu este cunoscut numărul victimelor, însă se estimează că numărul acestora s-ar ridica la circa 4000.

Metoda Accidentul e mic copil: Asta este cea mai mare ţeapă din România. Cum pierzi instant 2.800 de lei

În presa din SUA se spune că cea mai importantă problemă cu care se confruntă serviciile secrete americane este aceea că nu pot identifica cu exactitate militanţii pakistanezi, deoarece aceştia se amestecă cu  restul populaţiei şi, prin urmare, sunt foarte greu de reperat în teren. Din câte se pare, singurele informaţii pe care le are armata americană provin de la cele 55 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă din Pakistan. Astfel, deşi dronele pot identifica fiecare persoană în parte, după modul în care îşi foloseşte telefonul, ele nu au capacitatea de a prevede dacă unul dintre aceştia reprezintă, de fapt, purtătorul unui mesaj cu tentă teroristă.

VIDEO – Demontarea unui mit: Au dreptul şoferii să le ceară poliţiştilor documente despre radar, orarul de patrulare, certificat de omologare şi altele?

Aici se face, cel mai adesea, o greşeală, pentru că purtătorii acestor mesaje (cunoscuţi sub denumirea de „curieri”) sunt confundanţi cu adevăraţii terorişti. Cei doi termeni nu sunt, însă, sinonimi, deoarece curierii se ocupă strict de livrarea mesajelor, făcând acest lucru fără a se folosi de mijloacele tehnologiei. Cel mai cunoscut agent de acest gen a fost Abu Ahmed al-Kuwaiti, a cărui interceptare a dus la capturarea lui Osama bin Laden, în anul 2011.

Dronele folosite de armata americană au fost proiectate pentru a detecta aceşti curieri şi nu terorişti, aşa cum se vehicula în presa din SUA. Pentru a identifica ţintele pe care trebuie să le intercepteze, dispozitivele folosesc un algoritm, bazat pe restrângerea suspecţilor la un număr cât mai mic cu putinţă. În cazul întâlnit în Pakistan, dronele au identificat 55 de milioane de surse, fiecare având câte 80 de caracteristici unice. Algoritmul nu face decât să diversifice aceste informaţii şi să le rearanjeze, pentru a crea profilul ţintei care trebuie reperată.

Smartphone-ul care REVOLUŢIONEAZĂ industria! Samsung şi Apple şi-ar fi dorit să aibă această idee!

Algoritmul creat de specialiştii americani a stabilit  o rată de 0,008% a suspecţilor consideraţi ca fiind „terorişti”. Deşi acest rezultat ar putea fi considerat neglijabil, nu este tocmai aşa, deoarece acest procent desemnează circa 15.000 de locuitori ai Pakistanului, care au fost clasificaţi în mod eronat ca fiind „curieri”. Prin urmare, dacă toate aceste persoane s-ar fi aflat pe lista de terorişti care urmau să fie ucişi, armata americană ar fi comis o greşeală inimaginabilă. Oamenii de ştiinţă ne asigură că o astfel de eroare nu a fost săvârşită până acum.

Sursa: theguardian.com

Vă mai recomandăm şi: O echipă de suedezi a făcut o descoperire uimitoare într-o mină de AUR. Sunt „vietăţi antice din Infern”

                                             Inovaţie în lumea ştiinţifică. A fost creat materialul inteligent care se pliază singur. FOTO

                                             Ce efecte are DRAGOSTEA asupra creierului şi de ce despărţirile ne provoacă DURERE?

                      

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase