Home » D:News » TOP alimente care luptă împotriva stresului

TOP alimente care luptă împotriva stresului

TOP alimente care luptă împotriva stresului
Publicat: 08.04.2016
Gogoşi, prăjituri, chipsuri – nimeni nu poate nega faptul că tindem să recurgem la alimente bogate în grăsimi şi zahăr atunci când suntem stresaţi.

Dar adevărul este că, aceleaşi alimente, deşi gustoase, ne pot lăsa lăsa obosiţi şi cresc nivelul de stres.

Modul în care mănânci nu îţi influenţează doar silueta, ci şi dispoziţia. Aşa că, dată viitoare când te simţi simţi stresat şi copleşit de lucrurile pe care le ai de făcut, încearcă să înlocuieşti mâncarea procesată cu grăsimi sănătoase, carbohidraţi complecşi sau proteine slabe.

Aceste 10 opţiuni sănătoase au toate substanţele nutritive de care aveţi nevoie pentru a reduce stresul şi a crea o stare de bine.

1. Fulgii de ovăz

Carbohidraţii complecşi din fulgii de ovăz cresc nivelul de serotonină şi au un efect de calmarea asupra creierului. Fulgii de ovăz creează o stare de comfort emoţional, au un nivel ridicat de antioxidanţi şi dau un sentiment liniştitor, care poate contribui la reducerea stresului.

2. Portocalele

Portocalele sunt bogate în vitamina C care ajută la stimularea imunităţii, dar ştiaţi că această vitamină ne poate ajuta organismul să atenueze senzaţia de stres? Când suntem stresaţi, corpul nostru eliberează mai mulţi radicali liberi, iar vitamina C din portocale ajută la neutralizarea radicalilor liberi.

3. Nucile

Când te simţi stresat este un moment bun pentru a ronţăi o mână de nuci! Nucile conţin acid alfa-linolenic şi omega 3 care poate reduce tensiunea arterială. În plus are rolul de a preveni fluctuaţile hormonilor de stres şi de a proteja împotriva schimbărilor stărilor de emoţionale. Simplul act de a ronţăi orice tip de nuci poate ajuta la ameliorarea sentimentelor de agresiune.

Citeşte continuarea în CSID!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase