Home » D:News » Când este ora perfectă pentru a bea vin? Oamenii de ştiinţă au aflat răspunsul – FOTO

Când este ora perfectă pentru a bea vin? Oamenii de ştiinţă au aflat răspunsul – FOTO

Publicat: 01.05.2016
Cercetătorii au descoperit că ora vinului există.

”Ora vinului” este vineri la 18:30. Datele relevă, de asemenea, că unii oameni încep să consume alcool de la ora 16:45, iar majoritatea pun paharul jos la ora 21.

Studiul a fost realizat de o companie de date din Atlanta -Enolytics, care este specializată în analiza informaţiilor pentru industria vinului.

În studiul despre ”Ora vinului”, compania a analizat 2,06 milioane de elemente de date, generate de către persoanele care utilizează aplicaţia Hello Vino.

Aplicaţia oferă recomandări de vin şi opţiuni de asociere pentru diverse produsele alimentare. De asemenea, aplicaţia ţine şi o evidenţă a ce vin consumă utilizatorul şi, cel mai important, în ce moment al zilei.

Aceste date au sugerat că perioada de maxim consum al vinului începe la 16:45 şi se termină la ora 21. Însă vârful de consum este la ora 18 şi 18:45.

Deşi există unii oameni beau în orice moment al zilei sau alţii doar la ocazii speciale, Enolytics descrie ora vinului ca fiind:”fereastra de timp în care consumatorii de vin sunt cel mai frecvent interesaţi de această băutură”.

„Acest lucru înseamnă ceva diferit pentru fiecare persoană de-a lungul existenţei industriei vinicole”, a declarat co-fondatorul Enolytics, Cathy Huyghe.

În baza informaţiilor preluate de la utilizatorii aplicaţiei, oamenii sunt mult mai susceptibili să consume vin vineri şi sâmbătă, deşi există, de asemenea, un vârf şi duminică seara.

Un studiu separat a constatat că britanicii, cel mai probabil, vor deschide o sticlă de vin pe la ora 18:53 într-o miercuri seara. Între timp, 20 la sută dintre utilizatori preferă un pahar de vin rose, în timp ce doar şase la sută ar opta pentru un vin spumant.

Acest studiu a fost realizat de compania de îmbuteliere Cobevco, care a cerut la 2.000 de adulţi din Marea Britanie să răspundă la mai multe întrebări cu privire la preferinţele lor de vin şi obiceiurile lor de consum.

Conform rezultatelor, vinul consumat cel mai probabil este cel roşu – 37 la sută, în timp ce vinul alb este preferinţa a 36 la sută dintre cei chestionaţi.

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase