Home » D:News » Ce anume îţi provoacă cancer? INFOGRAFIC interactiv prin care poţi testa pe propria piele dacă poţi face sau nu cancer şi din ce cauză

Ce anume îţi provoacă cancer? INFOGRAFIC interactiv prin care poţi testa pe propria piele dacă poţi face sau nu cancer şi din ce cauză

Ce anume îţi provoacă cancer? INFOGRAFIC interactiv prin care poţi testa pe propria piele dacă poţi face sau nu cancer şi din ce cauză
Publicat: 17.03.2016
Există o mulţime de sfaturi despre ce ar trebui să mâncăm, ce să bem, ce să înghiţim sau să evităm pentru a ne păzi de cancer.

Această hartă a organismului reuneşte dovezile demonstrate cu privire la mulţi factori ce pot cauza cancer. Cu ajutorul surselor ştiinţifice, acest infografic interactiv va răspunde la întrebările cu privire la alcool, produsele prăjite, carne sau expunerea la soare, care cresc riscul de cancer.

Cancerul apare atunci când mutaţiile dintr-o celulă de ADN determină diviziunea necontrolată a celulii, invadând alte ţesuturi. Unele mutaţii ce cauzează cancerul pot fi moştenite, altele induse de infecţii, bacterii sau virusuri; de factori de mediu precum fumatul, expunerea la soare şi consumul de carne roşie.

Harta se concentrează pe factorii induşi, care dacă sunt evitaţi, diminuează riscul de cancer.

Trebuie doar să-ţi alegi sexul şi să dai click pe un factor de risc pentru a vedea care zonă a corpului poate fi afectată. Dacă alegeţi zona corpului la început, infograficul vă va arăta riscul de cancer provocat de consumul de alcool, pastile contraceptive sau consumul de legume murate, indicându-vă riscul fiecărui tip de cancer.

Dar nu uitaţi că fiecare organism şi circumstanţă este unică; un factor de risc nu poate fi luat în considerare în mod izolat, ci doar atunci când sunt aplicate într-un context din viaţa reală.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase